torna

Detall de la notícia

Imatge 2967775

Jansky i El día eléctrico al Sónar professional

Jansky i El día eléctrico acompanyen l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC) en la seva primera incursió en el món de les músiques avançades i art multimèdia. Les bandes i un tècnic de la institució es desplacen al SÓNAR+D, la part per a professionals del prestigiós festival SÓNAR que té lloc a Barcelona aquests dies, per tal d'explorar els mecanismes de projecció exterior de la música eletrònica de les Balears a altres indrets. 

Músics i gestors assisteixen a conferències, sessions de mentoring i reunions bilaterals en un esdeveniment únic que té un abast mundial. 

L'Institut d'Estudis Baleàrics pretén que aquesta visita generi, en el futur, col·laboracions estables amb aquest fòrum professional imprescindible per completar el mapa musical que ja s'ha creat en altres gèneres com ara el pop, el jazz i la clàssica. 

La presència a fires i mercats internacionals és una acció que forma part de la línia d'actuacions que la Conselleria de Cultura, Participació i Esports va iniciar el 2016 en el terreny de la promoció de la música balear a través de l’ILLENC i que pretén impulsar la contractació dels artistes locals per part de programadors nacionals i internacionals.

Una de les eines amb què compta l’Institut d’Estudis Baleàrics és l'assistència a fires i mercats especialitzats que s'han escollit intentant abastar diversos gèneres musicals, des del pop-rock fins a la clàssica. Així, a més del SÓNAR, l'ILLENC ha estat present a les fires Eurosonic (Groningen), Babel Med (Marsella) Jazzahead (Bremen), Classical Next (Roterdam), Primavera Sound i Sónar (Barcelona), i properament serà al Mercat de Música Viva de Vic, Fira Mediterrània de Manresa, Womex (enguany a Polònia), Monkey Week (Sevilla), TroVam (València) i BIME (Bilbao), a més de diversos festivals arreu d'Espanya i d'Europa.

Més informació a http://www.illenc.cat/ca/projeccio-exterior/

D'altra banda, l'ILLENC compta amb una línia de subvencions, oberta el passat mes de març, que dóna suport als músics per desplaçar-se en el moment en què aconsegueixen contractacions fora de la seva illa de residència. Com a novetat, enguany la línia preveu una opció de suport únicament a la mobilitat, de tramitació més àgil, ideal per pal·liar el cost de la insularitat, i una línia específica per a grans projectes de promoció o edició de materials fonogràfics, audiovisuals i gràfics de promoció.

Més informació a http://www.illenc.cat/ca/subvencions/