torna

Detall de la notícia

Imatge 2966624

El Govern presenta les subvencions d'iComerç per modernitzar el comerç de proximitat per valor de més de mig milió d'euros

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat la convocatòria de subvencions destinades a la modernització i millora de la competitivitat del petit i mitjà comerç. Els ajuts econòmics estan destinats a donar un impuls al comerç de proximitat per tal de fomentar un model econòmic i de negoci més proper i més equilibrat.
L’import total destinat a la subvenció ascendeix a 546.000 euros que generaran una inversió superior a l’1,1 milions d’euros, ja que els projectes presentats rebran una ajuda del 50% del cost, fins a un màxim de 6.000 euros per empresa.

Negueruela ha destacat que “aquests ajuts són una aposta per la redistribució més justa de la riquesa ja que no només en sortirà beneficiat el comerç, sinó que també es vol generar sinergies amb altres sectors com el d’instal·ladors elèctrics, construcció o tecnologies de la informació”. L’acte de presentació, que s’ha celebrat a la seu de la Cambra de Comerç de Mallorca, ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó; i el president de la Comissió de Comerç de la Cambra de Comerç, Pedro Mesquida; a més de representants d'entitats interessades.

Les actuacions que seran subvencionables inclouen inversions en comerç electrònic i noves tecnologies, com aplicacions informàtiques, millora del lloc web, o adquisició de material informàtic; modernització d’equipaments, com canvi de mobiliari o maquinària, instal·lació de sistemes d’alarma i màquines TPV, i retolació comercial; i obres de reforma a l’establiment. Per primer cop, se subvencionaran projectes de millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, com per exemple la instal·lació de sistemes d’il·luminació de baix consum, aparells de climatització o conservació d’aliments que suposin una reducció del consum energètic, a més de la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o la implantació de sistemes de gestió energètica.

Millora Punt de Venda (MPV)

La línia d’ajuts presenta també una altra novetat, el programa Millora Punt de Venda, un servei que es durà a terme a través de la Cambra de Comerç amb la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI). La millora del punt de venda consisteix en una anàlisi integral de diferents aspectes de l’establiment comercial realitzada per un consultor especialitzat. L’objectiu és identificar els punts forts i febles del comerç, i aportar a l’empresari recomanacions per a la renovació i l’optimització de la gestió de l’establiment. Tot i que l’anàlisi té un valor de mercat d’entre 1.500 i 3.000 euros, serà totalment gratuït per al comerciant per l’aportació de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través del programa iComerç.

El termini per sol·licitar els ajuts és d’un mes després de la publicació de la subvenció en el BOIB, i els projectes subvencionables s’han d’executar i pagar entre l’1 de gener i el 16 d’octubre de 2017.