torna

Detall de la notícia

Imatge 2964458

El jazz de Marco Mezquida sona a Amersfoort

Les Illes Balears han tengut doble cita, aquest cap de setmana, a Amersfoort, ciutat holandesa que acull la 39ª edició del festival Rabobank Amersfoort Jazz Festival. 

D'una banda, un dels convidats més especials del festival ha estat Marco Mezquida. El pianista menorquí hi ha tocat el seu repertori per a piano solo, dissabte, i diumenge a la capella de St. Aegten. Els concerts han estat oberts al públic que visita el festival, més de 85.000 persones, i també a 33 representants de festivals internacionals de jazz, ja que el festival coincideix amb la reunió anual de la World Jazz Network.

D'altra banda, les Illes Balears també han estat convidades a participar a les jornades professionals de la xarxa World Jazz Network, dedicada a la promoció i difusió del jazz arreu del món. Actualment, la xarxa agrupa festivals, institucions i altres agents culturals relacionats amb el jazz de més de 20 països tan diversos com Austràlia, Turquia, el Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia o Espanya, de la qual les Illes Balears formaran part a partir d'ara.

Fruit d'aquesta trobada en surten acords bilaterals de col·laboració entre territoris per tal de compartir informació i programar músics emergents d'altres països als seus territoris, alhora que exporten els seus nous talents. L'any que ve les Illes Balears participaran en aquests acords, ampliant d'aquesta manera l'abast del jazz illenc.