Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

La Conselleria de Cultura celebra el Dia Internacional dels Arxius

La Conselleria de Cultura celebra el Dia Internacional dels Arxius

Darrera actualització: Thu Jun 08 13:51:00 CEST 2017

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant la Direcció General de Cultura i l’Arxiu del Regne de Mallorca, participa aquest divendres en la commemoració del Dia Mundial dels Arxius, que se celebra cada 9 de juny. El lema triat enguany és «Arxius, ciutadania i interculturalitat».
 
El novembre de 2007, l’Assemblea General del Consell Internacional d’Arxius va elegir aquest dia amb motiu de la creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA), el 9 de juny de 1948, sota els auspicis de la UNESCO. Aquesta decisió va ser aprovada per la Comissió Executiva de l’ICA i adoptada en conjunt per la comunitat arxivística mundial.
 
Enguany, l’Arxiu del Regne de Mallorca se suma a aquesta iniciativa i ofereix el mateix dia 9 de juny, a les 12 hores, una visita guiada a càrrec de Maria José Bordoy per acostar i obrir la institució a la ciutadania. L’activitat consisteix en una explicació didàctica sobre els documents més representatius d’aquesta institució, així com del seu funcionament intern, i un recorregut tant pels espais públics com per les zones d’accés restringit. D’aquesta manera, es podran visitar dependències tan diverses com la sala d’investigadors, la sala de digitalització i restauració o una sala de dipòsits compactes on es conserven documents originals del segle xiii cap endavant.
 
L’activitat pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de l’arxiu històric com a base dels drets i la identitat.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears