torna

Detall de la notícia

Imatge 2961520

La Conselleria de Cultura celebra el Dia Internacional dels Arxius

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant la Direcció General de Cultura i l’Arxiu del Regne de Mallorca, participa aquest divendres en la commemoració del Dia Mundial dels Arxius, que se celebra cada 9 de juny. El lema triat enguany és «Arxius, ciutadania i interculturalitat».
 
El novembre de 2007, l’Assemblea General del Consell Internacional d’Arxius va elegir aquest dia amb motiu de la creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA), el 9 de juny de 1948, sota els auspicis de la UNESCO. Aquesta decisió va ser aprovada per la Comissió Executiva de l’ICA i adoptada en conjunt per la comunitat arxivística mundial.
 
Enguany, l’Arxiu del Regne de Mallorca se suma a aquesta iniciativa i ofereix el mateix dia 9 de juny, a les 12 hores, una visita guiada a càrrec de Maria José Bordoy per acostar i obrir la institució a la ciutadania. L’activitat consisteix en una explicació didàctica sobre els documents més representatius d’aquesta institució, així com del seu funcionament intern, i un recorregut tant pels espais públics com per les zones d’accés restringit. D’aquesta manera, es podran visitar dependències tan diverses com la sala d’investigadors, la sala de digitalització i restauració o una sala de dipòsits compactes on es conserven documents originals del segle xiii cap endavant.
 
L’activitat pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de l’arxiu històric com a base dels drets i la identitat.