Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

770 alumnes passen pels refugis gràcies al Consorci Serra de Tramuntana

770 alumnes passen pels refugis gràcies al Consorci Serra de Tramuntana

Darrera actualització: Thu Jun 08 12:40:43 CEST 2017

Un grup d’alumnes de 3r d’ESO de l’IES Madina Mayurqa de Palma ha estat el darrer centre que ha passat pel refugi de Son Amer, que pertany a la xarxa del Consell de Mallorca. Durant la seva estada, els estudiants han pogut treballar la serra de Tramuntana des del mateix lloc. Aquestes activitats s’engloben dins l’Aprenentatge Servei Serra de Tramuntana que han posat en marxa, enguany, el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears. 

En total, 770 alumnes s’hauran beneficiat del programa educatiu del consorci depenent del Consell de Mallorca. Les escoles, que varen ser seleccionades per a l’aprenentatge servei, rebien el finançament per al transport cap a un punt de la Serra i l’estada en algun refugi del Consell (manutenció i allotjament). 

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, varen visitar ahir el refugi de Son Amer per conèixer, de primera mà, la feina que han realitzat els alumnes i professors de l’IES Madina Mayurqa. A la visita, també hi va participar la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda. 

Per a la consellera Palomino, amb aquesta activitat “acostam el nostre Patrimoni Mundial als més joves de la societat. És amb programes com aquests que podem transmetre als nins i nines de Mallorca els valors que van fer que la Serra fos declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO”. A més, Palomino va afegir que “la Serra és una part molt important de la identitat dels mallorquins i, entre tots i totes, l’hem d’estimar i respectar”.

El conseller d’Educació i Universitat va destacar la tasca realitzada per part del Consell “en la promoció d’un dels nostres valors patrimonials més importants a través dels centres educatius amb una activitat que, tot i que, essencialment, té un contingut d’estudi i de treball educatiu, el fet de fer-se en l’indret natural que s’estudia també incorpora un element lúdic i de gaudi de la natura que converteix aquest aprenentatge en un atractiu indubtable per als infants”.

Documents

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears

Servei de Formació del Professorat:  -  

Telèfon 971177776 - Fax 971176948

Domini http://sfp.caib.es