torna

Detall de la notícia

Imatge 2961189

Més de 200 alumnes de primària i secundària han participat avui en el lliurament dels premis de la dotzena edició del concurs escolar Consumópol

Més de 200 alumnes de primària i secundària i una desena de professors han participat avui en el lliurament de premis de la dotzena edició del concurs escolar Consumópolis, que té té per objectiu sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir de manera conscient, crítica, solidària i responsable.  

L’acte ha tengut lloc en el Palma Aquarium i ha comptat amb la participació de la consellera de Salut, Patricia Gómez, el conseller d’Educació i Universitat, Martí March; el director general de Consum, Francesc Dalmau, i batles o representants municipals dels pobles on s’ubiquen els centres educatius guanyadors i els que han estat més participatius.

El concurs, que enguany té per lema “Internet: en fas un ús responsable?”, consta de dues parts. Una primera, via web, en la qual els equips fan un recorregut per la ciutat de Consumópolis, en el qual han de resoldre diferents proves de caràcter lúdic i pedagògic, i una segona part, que consisteix en un treball en equip. Enguany els alumnes han creat un blog.

A l’acte de lliurament de premis assisteixen només els equips que han completat ambdues parts del concurs. Els que, a més, han estat guardonats participaran en la fase nacional del concurs.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha felicitat els guanyadors i ha destacat que la manera en què consumeixen les persones té un efecte directe sobre la seva salut i la del medi ambient, i ha animat els joves a mantenir una actitud responsable, no només dins l’escola sinó dins la família i dins la societat. “Entre tots –ha dit- hem de lluitar per un món més sostenible i solidari”.

Per part seva, el director general de Consum, Francesc Dalmau, ha aprofitat per destacar la qualitat dels projectes que han presentat els alumnes i els ha animat a participar en l’edició de l’any que ve.

Equips guanyadors i centres més participatius

Els guanyadors del concurs escolar Consumópolis 12 a la comunitat autònoma de les Illes Balears, que passaran a la final nacional són:
— En el nivell 1 de participació, de tercer cicle d’educació primària: l’equip Es Figueral, del CEIP Pare Bartomeu Pou d’Algaida (Mallorca).
— En el nivell 2, de primer i segon d’educació secundària obligatòria: l’equip Top5, del Col•legi Sant Josep Obrer II de Palma (Mallorca).
— En el nivell 3, de tercer i quart d’educació secundària obligatòria: l’equip Noesasuntotuyo, de l’Institut Pasqual Calbó i Caldés, de Maó (Menorca).

Així mateix, han estat premiats com a centres més participatius en nombre d’equips:

- El CEIP Inspector Joan Capó, de Felanitx (Mallorca), amb 14 equips.
- El CEIP Pare Bartomeu Pou, d’Algaida (Mallorca), amb 12 equips.
- El CEIP Punta de n’Amer, de Sa Coma, Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca), amb 6 equips.
Els premis per als equips d’alumnes guanyadors són una tauleta tàctil i un diploma de reconeixement per a cada un dels alumnes que formen l’equip. Els docents coordinadors que han classificat el seu equip com a guanyador han rebut també una tauleta tàctil, igual que els tres centres més participatius, que també n’han rebuda una.

Tots els alumnes que han acabat les dues parts del concurs i que no han guanyat han rebut com a premi de participació un USB, un tassó ecològic i un diploma de participació.

Dotzena edició del concurs

El concurs escolar sobre consum responsable Consumópolis 12 ha comptat amb la participació de 405 estudiants de les illes, 41 equips que pertanyen a 6 centres escolars.

El concurs es fa per equips de cinc alumnes d’un mateix cicle, coordinats per un professor d’aquest cicle. Un mateix professor pot coordinar diferents equips del seu centre.

L’objectiu és sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de dur a terme actes de consum de manera conscient, crítica, solidària i responsable. Així mateix, s’aconsegueix acostar-los a una nova cultura de consum saludable, segur, solidari i sostenible, que és una fita prioritària per a la Direcció General de Consum.