torna

Detall de la notícia

Imatge 2959581

La Sala Augusta és tècnicament adequada per a les necessitats del Conservatori de Menorca

El Govern de les Illes Balears ha presentat avui l’estudi de viabilitat i proposta de reforma i ampliació de l’edifici de la Sala Augusta de Maó per a convertir-se en la nova seu del Conservatori Professional de Música de Menorca. L’acte ha comptat amb la presencia dels consellers d’Educació i Universitat, Martí March i de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, a més de la batlessa de Maó, Conxa Juanola, i de conseller de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria. 

Tal i com es va anunciar el passat mes d’octubre, la Direcció General d’Arquitectura, amb el suport de l’Institut Balear d’Infraestructures Educatives (IBISEC), ha assumit la redacció del projecte de reforma de la Sala Augusta. La primera passa ha estat elaborar un informe de viabilitat i una proposta de reforma i ampliació que avui s’han presentat. 

L’informe del Departament d’Arquitectura considera tècnicament adequat l’emplaçament de la Sala Augusta per donar satisfacció a les necessitats del Conservatori, incloent una sala d’audicions amb un escenari de 100 m2 i 160 localitats.

Per altra banda es proposa estudiar i introduir, a l’avantprojecte, un auditori en la planta soterrani.

Detalls de l’estudi 

L’estudi, presentat avui per l’arquitecte Oscar Canalis, analitza la viabilitat i la proposta de reforma i ampliació de la Sala Augusta. 

Quant a les necessitats del futur Conservatori es preveuen 786 m2 per a aules d’ensenyament de música: 4 aules no instrumentals, 3 aules de música de cambra, 1 aula amb dos pianos, 2 aules col·lectives d’instrument, 1 aula d’orquestra, banda i cor, 18 aules individuals, 1 aula de percussió i 7 cabines d’estudi. També es precisen 223m2 per a despatxos i administració i 240m2 per serveis comuns. En total, 1249 m2. 

Cal recordar que els espais actualment disponibles per atendre les necessitats del futur Conservatori de Menorca són l’actual edifici de la Sala Augusta, el pati existent i un edifici annex de propietat municipal. A més, hi ha un avantprojecte de l’arquitecte Josep Llinàs que preveia la rehabilitació de la Sala; ampliar l’edificació ocupant el pati per aules, biblioteca i altres espais comuns i ampliar l’edificació ocupant el solar veí per secretaria, nucli de comunicacions verticals i resta dels espais comuns i de serveis.

Aquesta proposta preveu l’execució en dues fases: una primera d’estructura general de tota l’edificació, tancament, distribució i acabaments interiors de la part d’aules, espais comuns i secretaria i una segona d’acabaments interiors, instal·lacions i equipament de l’auditori.

Actualment s’està treballant en un conveni entre Govern i Ajuntament de Maó amb la possibilitat de comptar amb la col·laboració del Consell de Menorca per al finançament del projecte.