Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

Diversos centres educatius mostren el treball desenvolupat sobre la igualtat i la no-discriminació

Diversos centres educatius mostren el treball desenvolupat sobre la igualtat i la no-discriminació

Darrera actualització: Mon Jun 05 10:28:33 CEST 2017

El passat divendres, 2 de juny, va tenir lloc a l’Auditori d’Es Baluard - Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma la presentació de resultats de la formació permanent per a professorat “Cos i gènere: projectes transversals des de l’art contemporani”. Al marge de l’alumnat i del professorat dels centres participants, l’acte comptà amb la presència de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda; la directora d’Es Baluard - Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, Nekane Aramburu, i el director del CEP de Palma Jaume Cañellas Mut, José Vega.  

“Cos i gènere: projectes transversals des de l’art contemporani” és una proposta formativa per a professorat que ha desenvolupat durant aquest curs 2016-2017 el CEP de Palma juntament amb el museu Es Baluard amb l’objectiu de crear una comunitat de professorat que desenvolupi la seva tasca a llarg termini a partir de l’art contemporani. La proposta s’ha centrat en aquesta ocasió en treballar el tema del gènere tot vinculant-ho amb la performance com a llenguatge artístic.

Aquesta proposta formativa, inserida dins la modalitat de “Formació intercentres”, ha combinat sessions pròpiament formatives de caràcter teòric i pràctic per al professorat amb una aplicació pràctica de transferència a l’aula amb l’alumnat, que ha desembocat en la realització de diferents performances. El contingut d’aquestes performances s’ha centrat en algun aspecte de les temàtiques de gènere abordades durant el projecte. Cada grup classe s’ha decantat per una temàtica concreta segons els seus propis interessos i les seves pròpies inquietuds. En aquest sentit, s’han abordat qüestions com els rols, els estereotips, els prejudicis i l’homosexualitat, entre d’altres.

Els centres que hi han participat han estat l’IES Ses Estacions (Palma), l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (Palma), l’IES Guillem Colom Casasnovas (Sóller), l’IES Binissalem i l’IES Santanyí. El projecte ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears.

Cal remarcar que el pròxim dia 13 de juny, a les 18 hores, hi haurà una sessió oberta al públic de presentació de resultats d’aquesta formació.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears

Servei de Formació del Professorat:  -  

Telèfon 971177776 - Fax 971176948

Domini http://sfp.caib.es