torna

Detall de la notícia

Imatge 2950522

Educació treu a licitació obres de millora a centres educatius de les Illes Balears per quasi 700 mil euros

La Conselleria d’Educació i Universitat treu avui a licitació al BOIB tres obres de millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears, com són la reforma al CEIP Puig de Lloseta, el projecte de l’IES Antoni Maura de Palma i l’obra de millora del CEIP Miquel Costa i Llobera de la capital balear. Aquest darrer projecte és una de les actuacions incloses al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquesta obra de millora surt a licitació per 355.212 euros.

Actuació al CEIP Miquel Costa i Llobera amb suport FEDER

El projecte previst al CEIP Miquel Costa i Llobera de Palma - inclòs al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que serà cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)- respon a la reiterada petició de la comunitat educativa d’ampliació del pati del centre i aprofitarà les obres per realitzar diferents actuacions per a l’esmena de deficiències tècniques que presenta el centre, un edifici que data de 1970. Aquesta obra surt a licitació per 353.212 € i té un termini d’execució de 3 mesos. Dades les característiques de l’obra, aquesta s’executarà durant els mesos d’estiu.

El projecte preveu l’ampliació del pati del centre i la seva connexió amb el pati original que suposa travessar la Síquia d’en Baster (ben patrimonial catalogat al PGOU).

L’obra consta de les següents actuacions: 

- La construcció d’un nou tancament que separi el pati ampliat dels terrenys de l’hospital psiquiàtric

- La demolició de la tanca que separa els dos patis

- La connexió entre els dos patis, travessant la Síquia d’En baster , mitjançant un sistema de rampes, passarel·les i escales

- La construcció d’un nou edifici de banys

- La reordenació del conjunt del pati

Reforma al CEIP Es Puig a Lloseta

L’obra prevista al CEIP Es Puig de Lloseta surt amb caràcter d’urgència i preveu una important actuació que reformara els quatre nuclis de banys de l’edifici de 2n i 3er cicles d’educació primària del centre. L’obra surt a licitació per 176.829€ i un termini d’execució de 4 mesos. 

Les obres consisteixen en:

- Reforma dels dos nuclis de banys de professors de planta baixa

- Reforma i nova redistribució del nucli de banys de planta baixa del alumnes

-Reforma i nova redistribució del nucli de banys de planta del pis del alumnes, incloent un bany accessible.

Projecte de millora a l’IES Antoni Maura de Palma

El projecte a l’IES Antoni Maura de Palma també surt amb caràcter d’urgència i preveu les obres de reforma de les pistes esportives del centre, així com actuacions a les xarxes d’aigües pluvials i fecals. L’obra surt avui publicada al BOIB per a la seva licitació per un import de 166.901€ i un termini d’execució de 3 mesos.

L’actuació consisteix en la reforma de les pistes esportives i de les rampes d’accés , així com la reforma del darrer tram de la xarxa d’evacuació d’aigües pluvials i xarxa d’aigües fecals.

Una vegada publicat al BOIB totes les empreses interessades poden presentar-se al procés de licitació.

Aquestes actuacions que sumen quasi els 700.000€ són algunes de les obres previstes al Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes per tal de respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitat estructurals que presenten els centres educatius de Balears.