torna

Detall de la notícia

Imatge 2948944

​Les bandes mallorquines The Wheels i Escorpio participen al Primavera Sound

El grup musical mallorquí The Wheels actua dissabte a les 14.00 h al Festival Primavera Sound, mentre que a l'àmbit Primavera Pro hi ha un showcase de la banda mallorquina Escorpio. Gràcies al suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), i a la seva tasca d’internacionalització de la creació artística balear, se sumen esforços amb els professionals del sector per facilitar la contractació d’artistes de l’arxipèlag a esdeveniments de primer nivell, com és Primavera Sound.

L’IEB organitza una trobada informal a la part professional del Primavera Sound, el Primavera Pro. L’acte compta amb la presència de diverses agències de management i artistes de les Illes Balears, organitzadors de festivals d’arreu d’Espanya i professionals destacats de l’àmbit internacional, que tenen l’oportunitat de presentar la seva feina i ampliar la xarxa de contactes. Entre els professionals de les illes que assisteixen al festival amb el suport de l’IEB hi ha: Matu Mulville (DINAMO), Sebastià Vera i Àlvaro Martínez (Mallorca Live Festival), Pere Terrassa (Runaway Discos), Joana Pol (Donallop), Jorge Sevilla Martínez i August Cortès Ripoll (Jane yo), Marcos González, Cuca Moreno (Hada Química), i Catalina Rosselló (CRA Produccions). 

El Primavera Pro és el punt de trobada global per a la música actual. Al llarg de tot l’any ofereix una finestra oberta a les novetats i reptes d’una indústria en evolució constant, i durant la setmana del Primavera Sound aquest compromís culmina amb la celebració de la trobada internacional a Barcelona. Durant 5 dies, es desxifra el present i el futur de la indústria musical, amb els experts més rellevants, desenes de grups emergents i amb totes les eines necessàries per als professionals que assisteixen a la cita. El Primavera Pro és un punt estratègic d’intercanvi cultural entre Europa, Amèrica del Nord i del Sud. El 2016 es va superar la xifra dels 3500 professionals acreditats -la meitat d’ells internacionals-, amb gairebé 140 activitats i 82 showcases.

La banda mallorquina The Wheels fa psicodèlia-pop. El 2014 publicaren el primer EP, Great Frustrations. Un any després va arribar Born To Fly, el seu primer llarg. El grup es caracteritza per la qualitat de les melodies, freqüentment harmonitzades, amb un aire nostàlgic que ens trasllada als anys seixanta, però amb un so molt actual que els acosta a bandes de la nova generació “neopsicodèlica”, com Tame Impala, Temples o Foxygen. Tant l'EP com l'elapé van tenir una gran acollida per part de la crítica especialitzada: van ser inclosos a la llista del millor del 2015 del programa "180 grados" (Ràdio 3), de Virginia Díaz; destacats per BN Mallorca Ràdio com un dels cinc discs imprescindibles; seleccionats per Mondosonoro, amb el videoclip de "Like a Little Child", i en setena posició de millors cançons 2015 per "Like a Little Child" al magazín Notodoesindie. Han actuat a festivals i sales com Melon Fest, Solar Fest, Tramuntana Rocks, Nit de l’Art de Palma, Mallorca Rocks, Clamores Jazz, Costello Club, Red Club, Gran Maraca, etc. Actualment estan finalitzant el segon elapé. La producció és a càrrec de Toni Toledo (bateria de Sexy Sadie, Amaral i Oso Leone), i la mescla, de Paco Loco.

Per la seva part, el grup musical Escorpio va néixer l’estiu del 2013 com a projecte paral·lel de dues ments inquietes, separades a la seva carrera musical però unides pel signe del zodíac que dóna nom al grup: Toni Cobretti (The Last Dandies, The Marzipan Man) i Rafa Cor Romput (Trance, Orden Mundial). El 2014 el grup es convertí en trio amb la incorporació de Jaume Villalonga (Orden Mundial), va anar guanyant foscor i contundència, i va començar a compondre cançons menys abstractes. Es tracta de so postpunk dels vuitanta, obscur i esquinçat.