torna

Detall de la notícia

Imatge 2947949

28 de maig, Dia Mundial de la Nutrició

El Dia Mundial de la Nutrició, la Direcció General de Salut Pública i Participació recorda que saber triar bons aliments, interpretar correctament la data de consum, conservar bé els productes alimentaris i no tudar els aliments són determinants per al benestar de les persones, de la societat i de la salut del planeta.

La dieta mediterrània és considerada una de la més saludable del món. En aquest sentit, recomanen triar productes locals i de temporada ja que es conserven millor i són més respectuosos amb el medi ambient. Per això, a la senalla de la compra no han de faltar l’oli d’oliva verge, els llegums, les verdures, el peix, la fruita i la fruita seca.

També és aconsellable consumir amb regularitat les varietats integrals dels cereals.
Un altre aspecte important en el moment de triar un producte alimentari és interpretar correctament la informació dels envasos; dades com la data de caducitat, presència d'al•lergògens, quantitat de greix saturat, sal i sucres determinen que l’aliment sigui més o menys segur i saludable.  

A continuació, s’ofereixen una sèrie de consells per contribuir a l’hora de planificar la compra:

- Som mediterranis! A  la senalla de la compra, no hi pot mancar l’oli d’oliva verge, els llegums, la verdura, el peix, la fruita i els fruits secs; també és aconsellable consumir regularment les formes integrals dels cereals.

-Els bullits, els vapors i els guisats són les preparacions més saludables.

-Quant als productes envasats, fixau-vos bé en la data de consum preferent o data caducitat, la presència d’al·lergògens, la quantitat de greixos saturats, la sal i els sucres.

- Menjau variat pel que fa als aliments i equilibrat pel que fa als nutrients; resumint: “un poc de tot i no molt d’un poc”.

-En tot allò que fa referència a l’alimentació, planificau el menú, anau a comprar, cuinau i procurau implicar-hi tota la família. En companyia és més agradable i tot surt més bo.

Tria sa i segur; bo per a tu, bo per a tothom, bo per al planeta!

Per a més informació, www.e-alvac.caib.es