torna

Detall de la notícia

Imatge 2944115

L'Institut d'Estudis Baleàrics i Disset Edició publiquen "La mirada de la libélula"

Les autores Cati Sbert Rosselló i Maite Sbert Rosselló han presentat avui matí el llibre “La mirada de la libélula. Una visión sobre la Educación Artística” a la seu de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB). A l'acte també hi han estat presents l’editor de Disset Edició, Sebastià Marí, i el director de l’IEB, Francesc M. Rotger. El llibre presentat avui matí és una eina de treball i un recurs educatiu per a tots aquells professionals que cerquen donar sentit a l’educació artística.

“La mirada de la libélula. Una visión sobre la Educación Artística” sorgeix a partir de l’experiència de totes dues autores, i “del desig de potenciar la capacitat creadora de l’escola, el seu cos el conformen les converses, les interaccions i les reaccions realitzades pels implicats en l’experiència al llarg dels anys, com a resultat de les pròpies interpretacions de les realitats compartides”. Catalina Sbert és mestra d’Educació Infantil i Primària, professora especialitzada en Pedagogia Terapèutica i llicenciada en Història de l’Art. Maite Sbert és mestra d’Educació Infantil i Primària i autora del llibre "El meu nom, el meu món". L’any 1995 va rebre el premi “Pilar Juncosa i Sotheby’s” atorgat per la Fundació Pilar i Joan Miró pel treball “Cultivar la sorpresa: el arte contemporáneo como fuente de placer y de conocimiento”.

Enguany l’IEB publicarà, conjuntament amb diverses editorials de l’arxipèlag, 15 llibres de recerca científica o de divulgació de temes relacionats amb la cultura, el patrimoni, la llengua i la ciència de les Illes Balears. Fins ara s'han publicat 11 llibres, o estan procés d’edició. Aquest programa de coedició té l'objectiu de promoure la recerca i augmentar el ritme de publicacions de caràcter científic. A més a més, cal destacar que en aquesta ocasió s'ha obert per primera vegada la convocatòria pública a què les editorials presentin les propostes. Amb aquest canvi de procediment l'IEB evita ser competència directa amb el sector editorial privat, millora la distribució i minimitza els riscos d’assumir les despeses d’aquest tipus de publicacions que, tot i tenir un interès científic i patrimonial, sovint tenen un públic minoritari i no es poden publicar sense l’ajuda de l’administració.

Les obres que es publicaran durant el 2017 són aquestes:

Els nous illencs, d'Andreu Mir. Lleonard Muntaner Editor
Cultura popular i nacionalisme, d'Andreu Ramis. Lleonard Muntaner Editor
Gabriel Alomar i Villalonga. Pedagog, publicista, escritpor, poeta i polític, de Catalina Moner i Jordi Pons. Illa Edicions
Menorca, per la passa i la mirada, de Tomás Vivot. El Gall
Viure a una ciutat andalusina: carrers, carrerons i atzucacs a Madina Mayurqa, de Rosselló Bordoy. J.J. de Olañeta
Antoni M. Alcover. Obres completes. Vol III, Institució Francesc de Borja Moll
La mirada de la libélula, de Maite i Catalina Sbert. Disset Edició
Flors d'Eivissa i Formentera, d'Amanda Tur i Joan Costa. Balàfica Postals
Del doctor il·luminat al doctor Fosc. De Ramon Llull al doctor Faust, de Rosa Planas. J.J. de Olañeta
Aplec de Rondalles d'En Jordi d'Es Racó. Vol. VII, Institució Francesc de Borja Moll
Teatre, circ, titelles. Quinze estudis d'història de les arts escèniques, de Antoni Nadal. Documenta Balear
Balears abans i ara, Vol. 7 Quim Bou. Tebeos Dolmen S.L.
Els senyors de Palma. Història oral, d'Antònia Sabater. Documenta Balear (reedició)
La cuina de Formentera, d'Artur Portas i Vicent Ferrer. El Gall (reedició)
Postals antigues de Mallorca, Plan B Edicions