torna

Detall de la notícia

Imatge 2943653

Educació ha publicat la convocatòria de les ajudes del programa de reutilització de llibres per al curs 2017/18

La Conselleria d’Educació i Universitat ha publicat la convocatòria de les ajudes del programa de reutilització de llibres de text i material didàctic corresponent al proper curs 2017/18. Els centres educatius poden presentar les sol·licituds en el cas de primària fins dia 24 de juny i en el cas de Secundària, el 9 d’octubre. En total s’hi destinaran 1.500.000 euros. Cal esmentar que el 2015/16 es destinaven només 10 euros per a alumne de primària i 13 euros per alumne de Secundària adherit al programa i des de l’actual curs (2016/17) aquesta quantitat s’ha incrementat fins els 50 euros per als dos supòsits, previsió que es manté per a la nova convocatòria del curs 2017/18.
 
Enguany hi ha 156 centres de Balears adherits als programes de reutilització de llibres, 30 més que el curs passat, dels qual 137 són a primària i 19 a Secundària. Això suposa que 24.653 alumnes de les illes han participat al llarg del curs 2016/17 en aquestes iniciatives, 5.057 més que el curs anterior.
 
El programes de Fons de Llibres
Aquests programes s’apliquen a les Illes Balears des del 2008 a primària i des de 2009 a Secundària i han arribat a comptar amb 25 mil alumnes participants en el curs 2011/12. L’objectiu de la Conselleria d’Educació i Universitat és estimular la participació en aquests programes ja que, a més de donar suport econòmic a les famílies, també tenen una important vessant educativa. Educar en el respecte a la utilització dels materials que s’utilitzen dins els centres educatius, al bon ús que se’n fa i a compartir aquests materials amb els companys o amb els alumnes dels cursos posteriors és un argument essencial per impulsar aquests programes.
 
El programa de reutilització de llibres consisteix en la creació d’un fons de llibres i material didàctic, de titularitat del centre, que es nodreix de les aportacions econòmiques de les famílies (en concepte de dipòsit) i de les de la Conselleria per poder fer les adquisicions.
El programa s’aplica a centres públics i concertats. Els públics estan obligats a oferir-los sempre que hi hagi un mínim d’un 10% de l’alumnat del centre que sol·liciti adherir-s’hi.
Es pot consultar la convocatòria del proper curs a la plana web de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa.