torna

Detall de la notícia

Imatge 2939051

Curs d'educació emocional en la transformació social

Com a persones i organitzacions que desenvolupam propostes educatives..., tenim en compte com influeixen el capitalisme i l’heteropatriarcat en la manera que tenim de gestionar les nostres necessitats afectives i emocionals?

Aquest curs proposa treballar des d’aquesta perspectiva. Amb una metodologia pràctica i dinàmica, es pretén desaprendre, per identificar les emocions rebudes en la nostra cultura (capitalista i heteropatriarcal), i aprendre a identificar, expressar i gestionar les emocions per a una educació emancipadora i transformadora.

El curs és gratuït i hi ha un total de 35 places disponibles. Per facilitar la formació dels agents de la resta d’illes, es farà mitjançant videoconferència amb Menorca i Eivissa. És semipresencial i té una durada de 12 hores, de les quals 4 seran a través d’una plataforma virtual, i la resta, presencials, els dies 29 i 30 de maig.

Va dirigit a qualsevol persona que es plantegi millorar les seves pràctiques educatives i professionals des de l’experiència de l’Educació per al Desenvolupament. En aquest context, les ONGD segueixen tenint un paper important però els moviments socials i populars, els sindicats, els centres educatius, les institucions públiques, els col·lectius de producció cultural i la ciutadania en general es tornen indispensables per possibilitar el procés per a l’acció i la transformació social.

La formació és a càrrec del col·lectiu CALA, que té experiència provada en formacions participatives, d’educació en valors alternatius amb metodologies innovadores.

Podeu formalitzar la inscripció al curs fins al 22 de maig mitjançant el següent formulari

Per a més informació sobre el curs (continguts, metodologia, etc.), podeu acceder al següent enllaç

Per a qualsevol informació, la persona de contacte és Marina Estarellas (mestarellas@dgcooper.caib.es). S’enviarà un missatge electrònic de confirmació a les persones admeses al curs.

 

CONTINGUTS

FORMACIÓ EN LÍNIA

 • Breu activitat de clima grupal i coneixement mutu.
 • Treball sobre conceptes clau: de l'Educació per al Desenvolupament a l'Educació per a la Transformació Social.
 • Introducció teòrica al panorama emocional: quin és el paper de les emocions en l’educació transformadora? Com cal llegir i identificar les nostres emocions i com influeixen en la nostra implicació de la realitat?

 

FORMACIÓ PRESENCIAL

Dilluns, 29 de maig (16 a 20 hores)

 • Activitat de presentació, clima grupal i represa de la temàtica.
 • Necessitats afectives i emocionals: com influeixen el capitalisme i l’heteropatriarcat en la manera que tenim de gestionar les nostres necessitats afectives i emocionals?
 • Com podem identificar i reconèixer les nostres emocions i com influeixen en la nostra manera de veure el món i de sentir-lo?
 • Apropament al treball per assumir les nostres emocions: com treballam les  ncoherències? Desaprendre per aprendre. Veure per transformar, una mirada especial des del feminisme.

Dimarts, 30 de Maig (16 a 20  hores)

 • Treball sobre comunicació no violenta. Com expressar sentiments negatius, intuïcions i necessitats.
 • El paper de l’educació emocional dintre de la gestió de conflictes. Diferentes formes  d’abordar els conflictes.

 

FORMACIÓ EN LINIA

 • Aportacions teòriques a les reflexions realitzades
 • Conclusions i avaluació del curs

 

LLOC I DATES

Palma: Sa Granja. Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Carrer d’Eusebi Estada, 145. Palma
Menorca: pendent de confirmar
Eivissa: pendent de confirmar

24 al 26 de maig, 2 hores en línia

29 al 30 de maig, de 16.00 a 20.00 hores

3 al 5 de juny, 2 hores en línia