torna

Detall de la notícia

Imatge 2939069

TRAGSA gestionarà el servei de neteja dels hospitals Son Llàtzer i Joan March i dels centres sanitaris de Migjorn

El Consell de Govern autoritza l’inici del procés per a la contractació per part del Servei de Salut de l’empresa pública TRAGSA per gestionar el servei de neteja de l’Hospital Son Llàtzer, de l’Hospital Joan March i dels centres del Sector Sanitari de Migjorn (14 centres de salut i 22 unitats bàsiques), amb una duració de 12 mesos (prorrogable 6 més) i per valor de 6.048.725 €, amb càrrec als pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2017 i 2018.

El 24 d’abril, el Servei de Salut va decidir resoldre anticipadament el contracte del servei de neteja de l’Hospital Son Llàtzer i de no renovar la pròrroga d’aquest servei  per a  l’Hospital Joan March i diversos centres de salut a conseqüència de diferents incompliments de contracte —entre els quals el relatiu al pagament de salaris— per part de l’empresa que prestava el servei. És la primera vegada que el Servei de Salut ha pres la decisió de resoldre anticipadament un contracte.

L’execució d’aquest servei de neteja es pot qualificar de emergència social, ja que és imprescindible que les instal·lacions i els espais es mantenguin en perfecte estat de netedat i amb els nivells de qualitat requerits per permetre el funcionament assistencial normal, òptim en termes d’higiene i de seguretat clínica, a més de prestar un servei de neteja adequat per als usuaris i per al personal dels centres, fet que suposa qualificar el servei de interès general. Així doncs, s’ha considerat oportú fer un encàrrec de gestió a TRAGSA mentre es tramita la licitació corresponent per al servei de neteja dels centres sanitaris esmentats.