torna

Detall de la notícia

El programa "Viu la Cultura", en col·laboració amb l'IES Madina Mayurqa, presenta per als centres educatius de Mallorca el concert didàctic "Música, Madina!" al Conservatori de Palma

Més de 300  alumnes de diferents centres educatius assistiran divendres, 19 de maig de 2017 a l’auditori del Conservatori de Palma al concert didàctic "Música, Madina!". El concert l’organitza la Direcció General de Cultura de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears juntament amb l’IES Madina Mayurqa, a través del programa didàctic “Viu la Cultura”.   

MÚSICA MAYURQA! és un projecte creat per professors de música de l’IES Madina Mayurqa que duu endavant l’espectacle musical de Pep Núñez basat en música new age. L’objectiu principal és oferir l’oportunitat a joves d’instituts de gaudir del cant coral en un format fresc, modern i interdisciplinar. El producte final és una hora d’espectacle musical i audiovisual on es fusionen elements de música antiga (cants en llatí d’estil gregorià), de música electrònica (acompanyament de teclats, bateria, baix i guitarra elèctrica) i arts plàstiques (muntatge audiovisual amb obra contemporània de pintors de les Illes).

Per a aquest projecte, Pep Núñez ha versionat temes dels grups Era, El Bosco i Sara Brightman i Vangelis dins el que podem considerar globalment com a música new age. És un tipus de música que surt del repertori clàssic coral i que pot atreure els joves cap a aquesta forma de gaudir i fer música.

En aquesta ocasió i com a centre impulsor de la proposta, el concert serà interpretat pels alumnes de l’IES Madina Mayurqa, majoritàriament de 1r ESO, però també de 2on d'ESO i de Batxiller preparats per Maria Antònia Gomis i Pilar Riera. La intenció és difondre aquest projecte musical entre altres centres de Secundària que puguin estar interessats i engrescar-los a que hi participin en properes edicions amb els seus alumnes i estendre així la passió per la música entre els joves.

Quatre artistes de renom de les Illes, Maria Carbonero, Joan Costa, Luis Maraver i Júlia Ribas, han cedit material gràfic de la seva obra i han obert les portes dels seus estudis de creació per a l'elaboració dels vídeos que acompanyen la música que s'interpretarà en viu. En un altre d'aquests vídeos es veu, com a contrapunt, obres fetes per alumnes del Madina.

Un plantejament ben novedós, que fusiona les arts, els interessos i les iniciatives dels joves amb la pràctica musical enllaçant una correcta interpretació amb la possibilitat que la creació artística estigui a l'abast de tots perquè segons els organitzadors del projecte, tant interessant com el "producte final" és el procés d'aprenentatge que aquesta activitat ha implicat: la pràctica vocal i instrumental, l'expressió corporal, la feina d'equip, la responsabilitat...viure totes les passes per a la preparació artística i enfrontar-se a una actuació pública. En definitiva, una autèntica simbiosi entre cultura i educació.
 
Concert  de les 11.30 h
Adreçat a: educació secundària
Centres assistents : IES Madina Mayurqa, CC Santa Mònica, i CC Sant Felip Neri
 
Concert de les 19.00 h
Adreçat a: públic general
Entrada només amb invitació