Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

La Comissió Tècnica de Fosses aprova el Pla d'Actuació per al 2017

La Comissió Tècnica de Fosses aprova el Pla d'Actuació per al 2017

Darrera actualització: Fri May 12 13:27:00 CEST 2017

La Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de les Illes Balears, òrgan tècnic depenent de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha acordat el seu Pla d’Actuació 2017.

El passat dimecres 26 d'abril, la Comissió Tècnica, presidida per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i amb la presència de representants de Memòria de Mallorca, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), els consells insulars i el Fòrum per a la Recuperació Històrica d'Eivissa i Formentera, a més d'aprovar el document d'actuacions realitzades al llarg del 2016, va aprovar el Pla d'Actuacions que s'han d'impulsar durant el 2017 i que inclou:

 

-La segona fase de Porreres, una vegada tramitada i enviada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports la documentació que sol·licita l'Ajuntament de Porreres. Un cop complimentat aquest tràmit, s'acordaran reunions prèvies amb les famílies afectades per l'enderroc i posterior reconstrucció dels nínxols i capelles afectades per aquesta segona fase; actuacions fetes sempre amb les màximes garanties envers totes les famílies implicades.

De manera paral·lela a la segona fase de la fossa de Porreres, s'impulsaran: 

-La fossa de Montuïri (Mallorca) 

-La fossa de Sant Ferran (Formentera)

S'ha prioritzat, a petició de les associacions de Memòria de Mallorca i les Pitiüses, aquells casos en què encara són vius familiars directes de primera generació. 

De manera paral·lela i per tal d'optimitzar i aprofitar al màxim els recursos i els trasllats d'equips de feina a Eivissa i Formentera, es va aprovar també encarregar estudis de viabilitat de la fossa del cementiri vell d'Eivissa, a ses Figueretes, i la fossa de Manacor. Aquests certificats de viabilitat podran aclarir si és possible escometre l'excavació de les dues fosses.

Notícia publicada: 03/05/2017

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears