torna

Detall de la notícia

Imatge 2930133

Inaugurat "Fes-Te Pro" a Menorca l'esdeveniment de la Formació Professional a on el protagonista és l'alumne

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, i el delegat territorial d’Educació a Menorca, Joan Marqués ha inaugurat avui  l'esdeveniment "Fes-te PRO" Menorca que es celebra durant tres dies (11, 12 i 13 de maig) al Centre Bit d’Alaior a Menorca. Es tracta d’una acció per a promocionar i divulgar els cicles de formació professional entre uns 2.200 alumnes de 3r i 4t d'ESO i de batxillerat dels centres educatius de l’illa.

"Fes-te PRO" és un nou concepte d’esdeveniment que ofereix per primera vegada la possibilitat d'acostar-se a l'àmplia oferta formativa d'FP a través d'un llenguatge i unes eines properes al dia a dia dels joves estudiants de les Illes. La proposta, en la qual participen 7 centres amb cicles de formació professional de l’illa de Menorca, ofereix tot tipus d’accions interactives que pretenen convidar els alumnes a participar mitjançant els seus dispositius mòbils i les xarxes socials com Twitter, Instagram o Snapchat.

Tots els estudiants podran experimentar en primera persona les possibilitats de futur que li ofereix la formació professional (tant l’FP bàsica com els cicles formatius de grau mitjà i grau superior). Les 13 famílies professionals hi estaran representades i protagonitzaran els reptes a superar amb un format que simula un videojoc. En aquest sentit, l’alumne rebrà quan arribi un mapa amb els diferents nivells que ha de superar i que corresponen a cada una de les diferents famílies professionals d’FP. L’alumne haurà de passar per almenys 4 estands per tal de completar la prova.

A més del suport del  professorat i 400 alumnes d’FP, els visitants comptaran amb la col·laboració d’alumnes dels diferents cicles formatius de les famílies professionals de Comerç i màrqueting i d’Administració i gestió, que a través de la realització d’una prova real s’encarregaran de dinamitzar l’esdeveniment.

 Mitjançant el hashtag #festepro els joves podran interactuar a les xarxes socials, a més de disposar d’un espai de marcs Instagram on es podran fotografiar i llavors penjar les fotos als seus perfils. "Fes-te PRO" es dur a terme a partir d’avui i fins el 13 de maig al Centre Bit d’Alaior (Menorca).

L’objectiu d’aquestes activitats, que sorgeixen de l’interès dels centres educatius per fomentar la formació professional, és donar a l’alumnat una visió sobre aquests estudis més adequada a la realitat i més atractiva. La Conselleria agraeix la implicació de tots els centres participants per la feina realitzada en el disseny dels estands i d’activitats innovadores i la col·laboració del Centre Bit de Menorca.

Les previsions apunten que en aquest esdeveniment cofinançat pel Fons Social Europeu, hi participaran uns 2.200 alumnes de tots els centres educatiu de secundària de Menorca, tant públics com concertats. Perquè tot això sigui possible, les darreres setmanes s’han realitzat reunions amb els centres i els seus respectius equips d’orientació.

Cal destacar que en el decurs de la jornada el conseller d’Educació i Universitat, Martí March acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda ha rebut avui als alumnes de Menorca que han participat de la competició nacional de la Formació Professional  Spainskills 2017.