torna

Detall de la notícia

Imatge 2929798

Som rebel amb causa, som Comerç Just. Una crida a la rebel·lia en el Dia Mundial del Comerç Just

La festa del Comerç Just es transforma enguany en una crida a la rebel·lia. Som rebel amb causa, som Comerç Just. I tu? és el lema triat per les organitzacions i entitats de comerç just per lluitar contra la injustícia i la desigualtat global. Les Illes Balears se sumen, igual que es farà a més de 50 països, a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just (13 de maig) amb l’organització de diverses activitats a 17 municipis de les illes.
 
A la presentació del programa d’activitats celebrada avui dematí, les entitats de comerç just de les illes i la Direcció General de Cooperació animen tothom a participar-hi i l’objectiu és que més de 5.000 persones gaudeixin de qualcuna de les activitats que s’han organitzat. Destaquen que enguany s’han sumat municipis i es faran activitats a més pobles i no només a les ciutats.
 
Marta Pizarro, portaveu de les entitats de comerç just, ha destacat l’esforç que han duit a terme les organitzacions per mantenir les tendes i l’estructura associativa a les illes, després que la crisi econòmica hagi provocat un estancament en les vendes de productes de comerç just.
 
En aquest sentit, el director general de Cooperació, Antoni Servera, ha remarcat el paper de les entitats de comerç just de les illes en la consolidació dels productes de comerç just i ha recordat que ja fa més de 30 anys de l’obertura de la primera tenda a l'estat. Una primera passa que han seguit altres comunitats, com la de les Illes Balears, que durant aquests anys ha fet front a regles comercials mundials que qualifiquen d’injustes i que esclavitzen.
 
L’acte central de la campanya de comerç just serà el dissabte dia 13, en què es llegirà un manifest i s’anima a rebel·lar-se contra la desigualtat a través de les xarxes socials amb el lema #Rebela’tambcausa, per poder explicar com contribueix el comerç just a fer un món millor.

Formen part del Grup de Comerç Just de les Illes Balears la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i les entitats S'Altra Senalla, Casal de la Pau, Càritas Mallorca, Càritas Menorca, Fundació Deixalles, Intermón Oxfam, Finestra al Sud, Shikamoo i Fundación Vicente Ferrer.
 
S’adjunta programa del Dia Mundial del Comerç Just a les Illes Balears