torna

Detall de la notícia

Imatge 2924069

El documental menorquí "Nàufrags de l'Evolució", seleccionat a un festival de cinema de natura de Nova York

El documental menorquí “Nàufrags de l’Evolució”, dirigit per Toni Escandell i coproduït per Paleàrtica Films i IB3 Televisió, ha estat seleccionat al Wildlife Conservation Film Festival (WCFF), un festival especialitzat en naturalesa i vida salvatge que celebrarà la seva setena edició entre els dies 19 i 29 d’octubre a Nova York. El festival és un punt de trobada per a reconeguts cineastes i científics d’arreu del món que treballen per la preservació de la biodiversitat en àmbit global.

“Nàufrags de l’evolució” és un documental de 52 minuts rodat a l’illa de l’Aire, un illot costaner de Menorca, que descobreix a l’espectador una increïble història de supervivència mai abans contada: la relació extraordinària entre una planta anomenada Rapa Mosquera i la sargantana endèmica d’aquest illot. A més, durant el rodatge es descobreixen esdeveniments fins ara mai descrits ni filmats, que han estat notícia en el món de la ciència.

Gràcies a l’assessorament de la Illes Balears Film Commission, el documental va ser presentat a l’última edició del Festival Sunny Side of the Doc (La Rochelle, França), on va aconseguir distribució nacional i internacional amb l’empresa Treeline Distribucion. A més, el passat mes de febrer el prestigiós canal de televisió francès ARTE va adquirir els drets d’emissió per França i Alemanya, convertint-se en la primera productora de Balears que ha signat amb el canal esmentat.

El realitzador Toni Escandell compta amb més de 25 anys d’experiència en rodatges de natura. Ha treballat per a la BBC a la sèrie “Life in Cold Blood” de Sir David Attenborough. La seva productora, Paleàrtica Films, ha produït més de 60 documentals i és l’autora de l’exitosa sèrie de naturalesa “Balears Salvatge”, emesa per IB3 i TVC.