torna

Detall de la notícia

Imatge 2929790

Les Illes reben el premi com a millor estand de Fitur 2017

L'organització de la fira internacional de Turisme a Madrid va distingir en l'edició d'enguany el nou estand ideat per l'ATB amb el premi al millor stand en la categoria institucions i comunitats autònomes.

El canvi d'imatge de l'estand muntat per l'ATB va saber convèncer al jurat del concurs. El nou disseny vol donar un aire més fresc i mediterrani a l'estand, sense perdre de vista la funcionalitat que han de tenir aquest tipus d'espais. Per a això s'aposta per la construcció d'un espai singular que evoqui al visitant aspectes i vivències vinculades al caràcter mediterrani de les Illes Balears.

S'ha plantejat un espai obert organitzat en tres àmbits transversals i units per una única coberta suspesa formada per subestructures de barres de fusta i revestiment de canyís tradicional. Es tracta d'un primer àmbit expositiu i de benvinguda; un segon àmbit més recollit per a reunions i tematitzat pels productes d'hivern que es promocionen (naturalesa, gastronomia i cultura; i un tercer més institucional i de serveis.

El nou estand respira sostenibilitat pel contingut i pels materials utilitzats, i es caracteritza per l'ús d'elements simples, materials autòctons, imatges i objectes quotidians i l'ús de noves tecnologies com a sòls projectables en els quals poden veure's imatges dels nostres fons marins i que, al costat d'una passarel·la de fusta, evoca l'arribada per mar al nostre espai expositiu.

Com a elements emblemàtics de les Illes, s'hi troben una tanca de fusta tradicional mallorquina i una taula d'un poble talaiòtic de Menorca. Formentera està representada per una rèplica del Faro de Cap de Barbaria de cinc metres d'altura.

A través del seu Concurs als Millors Estands, es van avaluar tots els estands de la fira atenent als criteris de Professionalitat (adequació del estand a les necessitats de comercialització de cada producte); Comunicació/Promoció (identificació del estand amb la imatge i el producte) i Disseny (valoració del grau d'originalitat i innovació).

Aquest nou concepte en el disseny de l'estand parteix d'un projecte guanyador seleccionat després d'un concurs d'idees convocat per la ATB. Aquest nou concepte estrenat a Fitur 2017 s'adaptarà a tots els estands que munti la ATB en les diferents fires a les quals acudeixi enguany.