torna

Detall de la notícia

El Govern presenta la nova web de pressupostos de la CAIB

El director general de Pressupostos Joan Carrió i el director general de Participació i Transparència, Miquel Gallardo han presentat aquest dimecres la nova web de pressupostos de la CAIB, on es poden consultar de forma clara i entenedora els nombres de la comunitat per 2017. Es tracta d'una nova eina de visualització que complementa la informació que fins ara hi havia disponible. Per una banda, els pressupostos es publiquen en format PDF, de manera que és una informació estàtica i amb llenguatge de comptabilitat pública; i per l'altra, els comptes es fan públics en format Excel a la web de finances del sector públic, que es concep com una més acadèmica, on a banda del pressupost també s'hi pot veure l'execució dels comptes.

A aquests dos mètodes s'afegeix la nova web, que el director general de Pressupostos, Joan Carrió defineix com "una fita molt important perquè donam dades més clares, intel·ligibles i accessibles. Volem fugir del llenguatge de la comptabilitat pública i que totes les dades estiguin a l'abast de tots els ciutadans. Amb aquesta tercera passa, amb un portal web dinàmic i intuïtiu, completam informació que fins ara posàvem a l'abast dels ciutadans."

Per la seva banda, el director general de Participació i Transparència, Miquel Gallardo, ha remarcat que "Amb un cop d'ull, es pot veure d'on venen els recursos, a què es destinen, es poden treure percentatges, es poden descarregar totes les informacions i fer-ne comparatives, etc. En definitiva, es poden treballar. Des del punt de vista de transparència, facilitam el dret a la informació de la ciutadania. Cal remarcar que també és la primera vegada que posam a l'abast de tothom una eina com aquesta, amb la qual els ciutadans es poden implicar en l'elaboració de pressupostos per aconseguir una participació real. Per això, primer els hem donat les eines per accedir al coneixement amb aquesta nova web."

Aquesta nova web s'ha creat amb la col·laboració de la Fundació Civio, amb la qual s'ha fet un contracte menor per valor de 15.825 euros més IVA. David Cabo, representant de Civio, ha explicat que altres comunitats autònomes ja estan aplicant eines com la que ha presentat el Govern. És el cas de Navarra, Aragó o el País Basc, i ajuntaments com els de Barcelona. Cabo ha remarcat que la de Balears és la que arriba a un major nivell de detall.

Els pressupostos de la CAIB per 2017 arriben als 4.468 milions d'euros, el que suposa un 10,1% més que l'any passat, i en el qual es prioritzen les polítiques socials, el model econòmic i les infraestructures.

Aquesta nova web s'ha creat amb la col·laboració de la Fundació Civio, amb la qual s'ha fet un contracte menor per valor de 15.825 euros més IVA. David Cabo, representant de Civio, ha explicat que altres comunitats autònomes ja estan aplicant eines com la que ha presentat el Govern. És el cas de Navarra, Aragó o el País Basc, i ajuntaments com els de Barcelona. Cabo ha remercat que la de Balears és la que arriba a un major nivell de detall.

Els pressupostos de la CAIB per 2017 arriben als 4.468 milions d'euros, el que suposa un 10,1% més que l'any passat, i en el qual es prioritzen les polítiques socials, el model econòmic i les infraestructures.

La nova web es pot veure a http://pressupostsillesbalears.cat/ca/

Notícia publicada: 02/11/2016