torna

Detall de la notícia

Imatge 2913902

Es reprèn el projecte de cooperació directa al Parc Natural de Bouhachem

Una delegació d'aquest parc natural s'ha desplaçat a Mallorca per importar el model de gestió dels espais naturals de les Illes Balears

Una delegació de vuit persones, entre directius del Parc Natural de Bouhachem i representants de la mancomunitat que gestiona aquest espai natural del nord del Marroc, ha viatjat a Mallorca per reactivar un projecte de cooperació directa iniciat l'any 2009 que va quedar paralitzat a l'anterior legislatura. Es tracta d'un projecte de cooperació a través del qual es promou el desenvolupament social, econòmic i turístic del Parc Natural de Bouhachem, a la regió de Tànger Tetuan.

La Consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, acompanyada pel director general de Cooperació, Antoni Servera, va transmetre a la delegació la seva satisfacció per recuperar un projecte que contribueix a la millora de les condicions de vida de les 48.000 persones que viuen als sis municipis rurals integrats al parc.

Els gestors del parc marroquí s'han interessat pel model de gestió dels espais naturals de l'illa, especialment, pel desenvolupament de l'activitat turística de manera sostenible, l'ús de les energies renovables, la gestió dels residus i la promoció del producte local. Durant la visita, com a part del projecte de cooperació tècnica, han mantingut reunions de treball amb les direccions generals d'Espais Naturals i Biodiversitat, la d'Educació Ambiental i Residus, la direcció general d'Energia i Canvi Climàtic i la direcció general de Promoció Turística, així com amb l'Agència de Turisme de les Illes Balears. A més de la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, també els ha rebut el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

A més, la delegació marroquina ha visitat el Parc Natural de s'Albufera i el refugi de Son Amer, a la Serra de Tramuntana, a on representants del Consell de Mallorca els han mostrat l'experiència de la ruta de pedra en sec i la xarxa de refugis.

Recuperar aquest projecte de cooperació directa suposa continuar col·laborant en l'enfortiment de les comunes rurals del parc de Bouhachem, desenvolupar una estratègia de turisme sostenible i millorar les activitats productives de la població local. Aquesta decisió de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació s'emmarca en la recuperació progressiva d'actuacions de cooperació directa, seguint les prioritats que estableix el Pla Director de Cooperació de les Illes Balears 2016-2019.