Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

L'esdeveniment de la formació professional 'Fes-te PRO' arriba a Eivissa

L'esdeveniment de la formació professional "Fes-te PRO" arriba a Eivissa

Darrera actualització: Fri Apr 28 12:27:39 CEST 2017

La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, i la delegada d’Educació a Eivissa, Margalida Ferrer, acompanyades de la presidenta de Fires i Congressos d’Eivissa (FECOEV), Marta Díaz, i del seu vicepresident, Gonzalo Juan, així com per la cap de Servei de Planificació i Participació, Maria Antònia Carbonell, han presentat avui  l'esdeveniment "Fes-te PRO" que tendrà lloc els propers dies 3, 4 i 5 de maig a Eivissa. Es tracta d’una acció per a promocionar i divulgar els cicles de formació professional entre els més de 2.200  alumnes de 4t d'ESO i de batxillerat dels centres educatius de l’illa.

"Fes-te PRO" és un nou concepte d’esdeveniment que ofereix per primera vegada la possibilitat d'acostar-se a l'àmplia oferta formativa d'FP a través d'un llenguatge i unes eines properes al dia a dia dels joves estudiants de les Illes. La proposta, en la qual participen 16 centres amb cicles de formació professional de l’illa d’Eivissa i un de Formentera, ofereix tot tipus d’accions interactives que pretenen convidar els alumnes a participar mitjançant els seus dispositius mòbils i les xarxes socials com Twitter, Instagram o Snapchat.

Tots els estudiants podran experimentar en primera persona les possibilitats de futur que li ofereix la formació professional (tant l’FP bàsica com els cicles formatius de grau mitjà i grau superior). Les 13 famílies professionals hi estaran representades i protagonitzaran els reptes a superar amb un format que simula un  videojoc. En aquest sentit, l’alumne rebrà quan arribi un mapa amb els diferents nivells que ha de superar i que corresponen a cada una de les diferents famílies professionals d’FP. L’alumne haurà de passar per almenys 4 estands per tal de completar la prova.

A més del suport del  professorat i l’alumnat d’FP, els visitants comptaran amb la col·laboració d’estudiants del mòdul de Protocol del cicle formatiu de grau superior d’Agències de viatges i gestió d’esdeveniments i també d’alumnes dels diferents cicles formatius de les famílies professionals de Comerç i màrqueting i d’Administració i gestió, que a través de la realització d’una prova real s’encarregaran de dinamitzar l’esdeveniment.

Mitjançant el hashtag #festepro els joves podran interactuar a les xarxes socials, a més de disposar d’un espai de marcs Instagram on es podran fotografiar i llavors penjar les fotos als seus perfils. "Fes-te PRO" es durà a terme del 3 al 5 de maig a l’Hipòdrom de Sant Rafel (Eivissa) i de l’11 al 13 de maig al Centre Bit d’Alaior (Menorca).

L’objectiu d’aquestes activitats, que sorgeixen de l’interès dels centres educatius per fomentar la formació professional, és donar a l’alumnat una visió sobre aquests estudis més adequada a la realitat i més atractiva. La Conselleria agraeix la implicació de tots els centres participants per la feina realitzada en el disseny dels estands i d’activitats innovadores i la col·laboració del Consell d’Eivissa.

Les previsions apunten que en aquest esdeveniment hi participaran uns 2.275 alumnes dels 17 centres de les Pitiüses. Perquè tot això sigui possible, les darreres setmanes s’han realitzat reunions amb els centres i els seus respectius equips d’orientació.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears