vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 2899384

​Descendents de les Illes Balears es reuneixen avui en el Consell de Comunitats Balears a l'Exterior

El director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, Josep Claverol, presideix en representació del Govern de les Illes Balears el XXII Consell de Comunitats Balears a l’Exterior que té lloc avui a Rosario (Argentina). A l’acte hi participen representants de cases i centres balears d'Argentina, Xile, Uruguai i Cuba.

La presidenta Francina Armengol ha volgut estar present a la inauguració enviant un video on ha destacat que gràcies a “la feina que duis a terme amb il·lusió i responsabilitat, romanen vius els vincles que ens uneixen com a germans d'aquesta bellíssima terra que són les Illes Balears”. 

Armengol ha manifestat tot el seu suport i el de l’Executiu balear al Consell de Comunitats Balears. La presidenta ha assegurat que “aquesta trobada és fonamental per establir plans de futur i fer arribar al Govern dels Illes Balears tots aquells suggeriments i consells que creguin oportuns”.

L'ordre del dia inclou la intervenció dels representats de totes les comunitats, tant per presentar els seus projectes com qüestions més de caràcter general i a continuació intervindrà el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, que presentarà el pla d'actuacions per a 2017, que inclou la convocatòria de subvencions per aquest any.

Cal destacar que des de 2011 no s'havien convocat subvencions per a comunitats balears a l'exterior. El Govern de les Illes Balears ha volgut reactivar-les aquest 2017 amb una dotació de 75.000 € el que permet que les comunitats puguin sol·licitar finançament per dur a terme projectes de promoció social, econòmica i cultural mantenint i impulsant així els seus vincles amb les illes”.

L’objectiu del Consell de Comunitats Balears a l’Exterior és mantenir la relació de les les Illes Balears amb els seus emigrants i descendents, enfortir els llaços de germanor, atendre els problemes socials i econòmics de l'emigració i promoure l'aprenentatge, conservació i difusió de la llengua i cultura de les Illes, a més de promoure la participació dels balears no residents, així com les seves comunitats, en la vida social i cultural.

En la trobada que es celebra avui hi participen les agrupcions següents:

Argentina:
-   Agrupación Mallorca en San Pedro
-   Casa Balear de Buenos Aires
-   Casa Balear de Mar del Plata
-   Casa Balear de Mendoza
-   Centro Balear de Santa Fe
-   Casa Balear la Protectora Menorquina de Córdoba
-   Casa Balear de Bahía Blanca
-   Casa Balear de Villa María
-   Casa Balear de Bolívar
-   Centro Balear de San Juan
-   Casa Balear Regional del Noreste Argentino
-   Casa Balear en Rosario
Chile:
-   Casa Balear de Chile
Uruguay:
-   Casa Balear de Uruguay
Cuba
-   Centro Balear en Cuba

Al marge de la celebració del Consell de Comunitats, el director general ha mantingut una reunió amb l’Agència municipal de Turisme de Rosario, amb el cònsol espanyol a la ciutat i, juntament amb ell, serà rebut per la intendenta municipal.