torna

Detall de la notícia

Imatge 2896989

El conseller Pons anuncia ajudes de 379.000 euros per a la recuperació de tres béns del patrimoni cultural de Menorca

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha presentat tres projectes de millora, rehabilitació i reforma de tres importants béns de gran valor patrimonial i cultural de l’illa de Menorca:

— La reforma i l’adequació de l’edifici de Ca n’Àngel (un immoble catalogat), des Mercadal.

— La consolidació i restauració d’un tram del mur del Castell de Santa Àgueda (que és bé d’interès cultural), de Ferreries, i obres de reconstrucció.

— La rehabilitació del Claustre del Carme, de Maó, un conjunt edificat que està inclòs en el Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic.

Aquests tres projectes es podran executar en el marc de la línia d’ajudes que ha impulsat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, destinada a la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural per tal de donar suport a les actuacions adreçades a protegir, conservar, millorar i posar en valor els béns immobles que integren el patrimoni cultural de les Illes Balears.

La convocatòria permet subvencionar el 50 % de l’import de les obres amb fons europeus FEDER. Menorca rebrà ara 334.046 euros per a aquests tres projectes, i encara està en tràmit la subvenció per a les fases segona i tercera del projecte del Claustre del Carme, de Maó, que representarà aproximadament 45.000 euros mes. Per tant, el total de les subvencions de les quals disposaran els tres projectes de Menorca és de 379.000 euros.

En aquests moments s’estan redactant les resolucions definitives de concessió de subvenció per a:

— L’Ajuntament des Mercadal, pel projecte de Ca n’Àngel: 218.500 euros.

— L’Ajuntament de Maó, Claustre del Carme. Rehabilitació del pati: 59.624,48 euros (en tràmit, uns altres 45.000 euros per a la segona i la tercera fase, rehabilitació de les façanes nord-est i nord-oest).

— El Consell Insular de Menorca, pel projecte de la murada del Castell de Santa Àgueda, a Ferreries: 55.922,02 euros.

Es tracta d’inversions molt importants, perquè precisament s’adrecen a la conservació del patrimoni que sigui propietat d’ens locals, com ara els ajuntaments o els consells, els quals, moltes vegades, no tenen recursos per destinar al seu patrimoni cultural.

El conseller Marc Pons ha destacat que es tracta de tres projectes emblemàtics per a Menorca: la reforma o l’adequació de tres béns de clara vocació cultural i de dinamisme econòmic. Pons ha insistit en la importància «d’unir esforços per part de les institucions per posar en valor el nostre patrimoni cultural» i ha anunciat que a final d’any s’obrirà una segona línia d’ajudes. Per això, el conseller ha animat els ajuntaments que tinguin edificis catalogats i que necessitin millores a presentar-se a la convocatòria.