torna

Detall de la notícia

Imatge 2895165

Jornada de portes obertes de les Unitats docents dels centres socioeducatius de la Fundació s'Estel

La directora general de Menors i Famílies, Marta Carrió  i la directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Marta Escoda, han participat avui de la quarta Jornada de Portes Obertes de les Unitats docents adscrites a la Fundació s’Estel. En el decurs de les jornades han tingut l’oportunitat de compartir experiències i de conèixer els projectes educatius que s’hi duen a terme al llarg del curs i que es trobaven representants en diferents ambients.

Aquestes jornades tenen com a objectiu mostrar la tasca formativa i escolar que es fa a les unitats docents dels centres socioeducatius Es Pinaret, Es Mussol i Es Fusteret, que compta amb una plantilla de 16 docents i a on assisteixen alumnes internats a aquests centres.

Unitats docents adscrites als tres centres socioeducatius

Actualment, les Unitats docents adscrites als tres centres socioeducatius donen cobertura educativa a uns 220 alumnes, en diferents règims d’estada als centres i mesures judicials (interns, semiobert o llibertat vigilada) i s’hi imparteixen estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat, Formació Professional Bàsica, Cicles Formatius de Grau Mitjà, Certificats de Professionalitat i cursos d’Alfabetització Funcional. Les unitats docents estan adscrites a la Fundació s’Estel, que depenen de la Conselleria de Serveis Socials i que és l’entitat que gestiona els tres centres socioeducatius, mentre que el personal docent és adscrit a la Conselleria d’Educació i Universitat, que també es fa càrrec del material, mobiliari escolar i equipament de les aules educatives.

La tasca formativa / escolar d’aquestes unitats docents adscrites a la Fundació s’Estel, compren des de la valoració, l’estudi i l’adaptació del currículum a les necessitats i capacitats de cada un dels alumnes a la creació d’un projecte educatiu propi que té un objectiu final: promoure l’èxit de tot l’alumnat implicat.