Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

120 alumnes de formació professional bàsica presenten les cooperatives ICAPE

120 alumnes de formació professional bàsica presenten les cooperatives ICAPE

Darrera actualització: Fri Apr 07 10:02:47 CEST 2017

Al voltant de 120 alumnes de formació professional bàsica varen presentar ahir dematí al saló d’actes de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria les cooperatives que han creat durant aquest curs dins la línia de Joves Emprenedors Associats (JEA) del programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE. Els joves, procedents de nou grups de sis centres d’educació secundària de Mallorca i Eivissa, varen exposar els seus projectes davant del director general de Política Industrial, Bartomeu Morro; la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, i la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), Núria Hinojosa.

La línia JEA és una experiència pilot d’ICAPE que s’ha posat en marxa aquest curs per tal d’incloure al programa els alumnes de formació professional bàsica, i que tendrà continuïtat el proper curs. S’ha de tenir en compte que ICAPE, impulsat per l’IDI i la Conselleria d’Educació i Universitat, ja fa cinc anys que promou les capacitats emprenedores a alumnes d’educació primària (Emprendre a la Meva Escola) i d’educació secundària (Joves Emprenedors Socials).

Durant el curs, els Joves Emprenedors Associats han creat una cooperativa i han treballat les tres fases importants per dur a terme una idea de negoci: els tràmits de constitució d’una empresa, el pla d’imatge corporativa i de comercialització de productes, i la presentació del projecte. L’objectiu és que tenguin la capacitat suficient per desenvolupar la seva pròpia iniciativa emprenedora i al mateix temps millorar les seves competències de lideratge, comunicació i motivació.

En total, 3.350 alumnes de Mallorca, Eivissa i Formentera participen enguany al projecte ICAPE, que té com a objectiu principal impulsar les capacitats emprenedores dels estudiants, al mateix temps que treballen els valors i la responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions  i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Els centres que participen a la línia JEA són:

  • IES Guillem Cifre de Pollença, amb el projecte CuinArt Restaurant.
  • CC Sant Felip Neri de Palma, amb el projecte Your Party.
  • IES Ses Estacions de Palma, amb el projecte Gestoria Administrativa Bàsica.
  • IES Capdepera, amb el projecte Bona Herba.
  • IES Capdepera, amb el projecte Restaurant l’Alzina.
  • IES Llucmajor, amb el projecte Masmani.
  • IES Llucmajor, amb el projecte Llucmanteniment.
  • IES Llucmajor, amb el projecte FPB Cable.
  • IES Balàfia de Sant Llorenç de Balàfia (Eivissa), amb el projecte Suco.
  • IES Xarc de Santa Eulària del Riu (Eivissa), amb el projecte Pas a Pas.
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears

Servei de Formació del Professorat:  -  

Telèfon 971177776 - Fax 971176948

Domini http://sfp.caib.es