torna

Detall de la notícia

Imatge 2891547

Més de 300 participants a les jornades d'Educació Infantil Fil a fil tram a tram

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March acompanyat del director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas i de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda ha estat l’encarregat d’inaugurar les jornades d’Educació Infantil Fil a fil tram a tram. Teixint una mirada cap als nidi d’infanzia de l’Emilia Romagna de les que participen 330 docents i estudiants d’FP de Grau Superior d’Educació infantil durant dos dies.

Les jornades, fruit de la col·laboració entre el professorat que imparteix el cicle de Formació Professional de Grau Superior d'Educació Infantil a l'IES Antoni Maura, que fan intercanvi de professorat amb Itàlia, a través del Programa Erasmus Plus i, l’Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI) reflexionaran sobre el dia a dia a les escoles infantils d'Emilia Romagna, els espais exteriors, els materials i la documentació i l'observació com a eix metodològic.

Adreçades al professorat d’educació infantil a les Escoles Infantils, als docents de cicles d’FP de Grau Superior d’Educació Infantil, als equips d’Atenció Primerenca especialment als orientadors, així com al professorat de primer cicle en actiu a un Centre d’Educació Infantil.

Les jornades donaran a conèixer l'enfocament metodològic i el dia a dia del funcionament de les escoles infantils de l'Emilia Romagna i proposaran una reflexió sobre la importància de l'observació i la documentació en la pràctica educativa. Volen ser una aproximació a diferents mirades sobre l'educació de la primera infància, partint de l'experiència dels Nidi d'Infazia de Parma, Bassa Reggiana i Ferrara.

Entre els ponents destaca la presència de: Maurizia Dieci i Alessandra Sala de Parma. Cinzia Guandalini y Laura Zappaterra de Ferrara i la ponent de Bassa Reggiana: Alessandra Ferrari.