torna

Detall de la notícia

Imatge 2877549

Les claus dels pisos de la nova promoció d'HPO de Formentera es començaran a donar per juny

L’edifici s’ha construït amb criteris d’estalvi energètic i màxim respecte mediambiental


El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat del president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha visitat les obres de l’edifici d’habitatge social que l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) està finalitzant a Sant Ferran, Formentera. Marc Pons ha destacat que es tracta d'un projecte "singular, per la seva discreció, per la idea de dissenyar i construir  pensant en la integració paisatgística, en la realitat de cada indret".

Actualment s’estan realitzant les tasques finals i la previsió és que s’hagi acabat totalment el proper mes d’abril.
 
Les persones interessades a llogar un d’aquests pisos encara poden presentar la sol·licitud fins al proper dimarts dia 4 d'abril. S' espera començar a lliurar els habitatges per juny. Durant el dia d'avui, els habitatges han pogut ser visitats i la jornada de portes obertes es repetirà el proper dilluns 3 d'abril.
 
La promoció consta de 14 habitatges de 2 habitacions d’entre 57 i 72 m² que s’oferiran, en la seva totalitat, en règim de lloguer.
 
Els preus màxims dels lloguers oscil·len entre els 270 i els 440 euros, en funció de les dimensions, però en tots els casos s’aplicarà la mesura que no superin el 30 % dels ingressos familiars, el que vol dir que el preu final s’adaptarà a aquesta condició.
 
 
El projecte d’aquesta promoció, que ha estat redactat i dirigit per tècnics de l’IBAVI, disposa de mesures mediambientals pioneres a les Illes Balears, com la utilització de l’alga posidònia com a mesura d’aïllament tèrmic i la utilització de residus d’obra i de fusteries de segona mà com a elements de construcció. Per les seves característiques ha rebut ajudes de la Unió Europea com a projecte Life Reusing Posidonia.
 
Aquestes mesures suposen la reducció del:

    75 % del consum d’energia durant la vida útil de l’edifici.
    50 % de la contaminació durant la construcció.
    50 % dels residus d’obra.
    60 % del consum d’aigua.