torna

Detall de la notícia

Imatge 2877493

Es recupera el Ple de l'Assemblea Balear de l'Esport, el màxim òrgan de participació del sector esportiu de les Illes

Aquest dimecres s'ha celebrat el Ple de l’Assemblea Balear de l’Esport (ABE), inactiu des del 2014, quan es va convocar per darrera vegada, i des de 2006, que s’aprova la llei, només s’ha convocat 3 vegades, el 2008, el 2010 i el 2014, però mai amb continuïtat. Es recupera amb la intenció que es reuneixi mínim un cop l'any.

Amb aquesta nova convocatòria, es recupera el màxim òrgan de participació i decisió de tot el teixit esportiu de les Illes Balears.

A la sessió ordinària del Ple, hi han assistit una cinquantena de membres de l'ABE, entre representants institucionals, vocals de la junta directiva de l'ABE i representants de federacions (una trentena), clubs i entitats esportives de les Illes Balears.

Ha presidit l'assemblea el seu vicepresident, el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, el secretari Biel Arrom, i els vocals Miquel Àngel Campomar, com a representant de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, Margalida Portells, en representació del Consell de Mallorca; Miquel Company, del Consell Insular de Menorca; Fernando Gómez, del Consell Insular d'Eivissa; i Jordi Vidal, del Consell Insular de Formentera

A l'inici, Gonyalons ha destacat que la convocatòria del ple significa "un dia històric perquè recuperam l’Assemblea com a eina imprescindible per la participació del sector esportiu en les polítiques de la Conselleria. A més, ho fem amb la intenció de donar-li continuïtat i continguts. Volem que sigui un espai de diàleg, reflexió i debat de les polítiques esportives de les nostres illes", ha remarcat.

Tot seguit, el Ple ha aprovat per unanimitat iniciar els tràmits per desenvolupar la Comissió contra la violència, la qual permetrà l'expulsió dels esdeveniments esportius de qualsevol persona que cometi algun acte violent. Previst en el Pla Estratègic

El Ple de l'Assemblea també ha aprovat la creació d'una comissió específica per triar les candidatures de les diferents categories dels premis Esports IB, que s'atorgaran per primera vegada en la història en una gala prevista per al mes de desembre de 2017.

Un altre de les propostes aprovades ha estat la creació d'una comissió específica d'esport i dona per treballar accions específiques per fomentar la igualtat en l'esport. En aquesta línia, s'ha aprovat també la creació de la distinció femenina Cornelius Atticus per a l'edició 2017.

Finalment, l'Assemblea Balear de l'Esport ha realitzat diferents votacions per nomenar els seus representants a l'Institut Municipal d'Esport, a la Comissió Tècnica Permanent Esportiva per a l'Edat Escolar a les Illes Balears, a la Comissió d'Avaluació dels Esportistes d'Alt Nivell de les Illes Balears, i al jurat del Cornelius Atticus, el qual passarà d'un a dos representants per part de les federacions esportives de les Illes Balears.