torna

Detall de la notícia

Imatge 2877458

Convocats els ajuts de fins a 800.000 euros per a clubs esportius que competeixen en àmbit estatal

El dimarts 28 de març el Butlletí Oficial de les Illes Balears publica la convocatòria d'ajuts als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin en competicions de categoria estatal i que promocionin les Illes Balears durant l'actual temporada esportiva, 2016-2017.

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a través de la Direcció General d’Esports i Joventut, ha augmentat per aquesta temporada esportiva en 200.000 euros les ajudes per a clubs esportius que competeixen en àmbit estatal; recollint així una demana dels clubs esportius. Aquest augment arriba a un total de 800.000 euros, un 33% més que l’any passat.

Les principals novetats és que s’obren dues partides específiques d’ajudes. La primera, de 35.000 euros, va destinada als clubs femenins, que podran optar, a més de la convocatòria ordinària, a aquesta borsa específica.

La segona partida, de 20.000 euros, és pels clubs amb millors resultats esportius a la temporada anterior, per compensar una despesa no prevista a principi de temporada.

Per altra banda, s’han augmentat les partides per despeses de competició (desplaçaments a la península, allotjament, despeses federatives i transport dins la península), que passen de 550.000 a 685.000 euros; i l’ajuda que valora el nombre de jugadors residents a les Illes Balears, que passa de 50.000 a 60.000 euros.

Un cop presentats els ajuts fa unes setmanes, properament es faran reunions a totes les illes per explicar els detalls tècnics de la convocatòria als clubs.

Entre altres millores per a incloure a futures convocatòries d'ajuts, s'està treballant per aplicar mesures que agilitzin la tramitació, com la de poder treure la convocatòria de la temporada que ve durant els mesos d’estiu.

En total, 48 equips d’esports col·lectius i individuals es poden acollir a aquestes ajudes, entre els quals hi ha el Palma Futsal, Palma Air Europa, Ushuaia, Can Ventura, Avarca Menorca, UD Collerense, Son Sardina, Club Volei CIDE, Xelska, Club Natació Palma, CB Calvià, CD San Francisco, Voltors Club Futbol Americà, Espanya Hoquei Club i Club Deportivo Bahías.