torna

Detall de la notícia

Imatge 2874741

La presidenta Armengol visita el nou projecte de lloguer social de l'IBAVI a Palma, emmarcat dins una política "ambiciosa" d'habitatge

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha remarcat avui que el Govern està treballant per poder aconseguir més habitatges per oferir als ciutadans que ho necessiten, amb mesures emmarcades en una política d’habitatge que ha qualificat d’“ambiciosa”.

Armengol ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a les obres que s’estan duent a terme per a l’inici de la construcció d’una nova promoció d’habitatge social al carrer del Regal de Palma. Hi ha assistit acompanyada pel batle, José Hila, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

Actualment, s’estan fent les tasques d’enderrocament on després s’han de construir cinc pisos de protecció oficial (HPO). Està previst que la construcció dels habitatges s’iniciï el proper mes de juny i que les obres durin un any. Després, passaran a formar part del parc d’habitatges de lloguer social de l’Ibavi.

El dret a l’habitatge és una prioritat d’aquest Govern. Entre d’altres, i tal com ha recordat la presidenta, s’han pres mesures com la requalificació dels habitatges que estaven en règim de compra perquè estiguin en règim de lloguer, la signatura d’un conveni amb la SAREB perquè cedeixi pisos buits per després poder llogar a les famílies que més ho necessiten, o la posada en marxa d’un programa de captació d’habitatge privat, mitjançant el qual l’Ibavi condiciona el pis d’un propietari a canvi que aquest el cedeixi durant nou anys per poder oferir-lo en lloguer a un preu assequible. “Tenim una proposta molt clara d’augmentar parc d’habitatge a través d’espais que en aquests moments no estan sent ocupats”, ha afegit el conseller Marc Pons.

A més a més, s’ha millorat considerablement la gestió dels ajuts procedents del Pla Estatal d’Habitatge. “Hem augmentat en un 90 % el pressupost invertit i en un 88 % el nombre de ciutadans que han pogut obtenir aquests ajuts”, ha apuntat la presidenta.

Cal destacar, a més, que en aquests moments hi ha 4 projectes en marxa, entre els quals s’inclou el presentat avui, i que suposaran 30 habitatges més de lloguer social.

 

El projecte del carrer del Regal

Es construiran cinc pisos d’entre 45 i 50 metres quadrats. Aquesta intervenció compta amb un pressupost de 413.287 €, dels quals 348.202 € es financen amb fons propis de l’IBAVI. La resta, 65.085 €, provenen d’una subvenció del Ministeri de Foment.

Una vegada finalitzats, tots els pisos s’inclouran en la borsa d’habitatge social en règim de lloguer de l’IBAVI, que és de 1.805 pisos. D’aquests, 1.095 estan situats a Palma.Cal destacar que es tractarà d’un edifici amb qualificació energètica tipus A. Per a la seva construcció es prioritzarà la utilització de materials ecològics, de comerç just i, si pot ser, de quilòmetre zero. En aquest sentit, per exemple, els alicatats ceràmics procediran de forns locals ecològics. A més, s’utilitzarà cautxú sense asfalt per impermeabilitzar les cobertes i s’està estudiant la viabilitat d’utilitzar posidònia oceànica per a l’aïllament. Així mateix, les portes interiors seran de fusta, reutilitzades per la Fundació Deixalles, i no s’utilitzarà PVC. També s’aplicaran mesures per minimitzar el consum d’aigua.