torna

Detall de la notícia

Imatge 2872788

Músics de les Illes Balears promouen la seva obra a Marsella

Aquesta setmana se celebra a Marsella la fira Babel Med Music, una de les cites indiscutibles per als programadors europeus de músiques del món. Més de 2.000 professionals es reuneixen i participen en les taules rodones i conferències i mantenen reunions amb artistes, discogràfiques, representants defires i festivals.

L'Institut de Llengua i Cultura (ILLENC) depèn de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern. ILLENC participa a Babel Med amb un estand propi de 6 metres quadrats on tant els tècnics d'ILLENC com els músics que participen a la fira podran citar-se amb professionals i programadors de tot el món. Allò que fa ILLENC és donar suport ajudant els artistes a les fires a contactar amb els professionals que poden ser del seu interès.

Els músics que assisteixen a la fira per promoure les seves creacions són

Laia Martínez (Jansky)
Carmen Jaime i Vicente Pieras Planas (Carmen Jaime Trio)
Alba María Álvarez Rubio i Andrés Generotti (De Lunares),
Túpac Peralta i Juan Jaume (Banda Organizada)
Joana Gomila (Folk Souvenir)

Músics com Projecte Mut, Ballugall, Sonadors de Son Camaró, Jaume Tugores,SavejazzJah Chango, BOC, Rumba KatxaiLe Carromato i Marta Elka no assisteixen presencialment a la fira, però han solicitat a ILLENC que els representi i promogui la seva obra. L'Institut de Llengua i Cultura ofereix la possibilitat, en cas que els professionals no puguin assistir a les fires personalment, de fer difusió dels materials promocionals que ells facilitin i establir contacte amb agents, artistes i gestors d'altres indrets en el seu nom.

Acte de presentació

ILLENC organitza un acte en col·laboració amb l'Institut Català d'Empreses Cuturals (ICEC) que tendrà lloc avui a les 12:30h. Allà es presentaran els artistes presents a la fira de Catalunya i Balears. És un acte important perquè significa una oportunitat de què els nostres artistes i els professionals internacionals interactuïn en un ambient informal que propicia la consolidació de contactes.

L'objectiu d'ILLENC és donar a conèixer la música que es fa a les Balears, fer arribar als programadors de festivals d'arreu d'Europa l'oferta musical de les illes, i establir ponts amb esdeveniments culturals i institucions d'altres països.

Durant el 2017 la promoció de la música de les Balears també arribarà a fires i festivals com ara el Mercat de Música Viva de Vic (13 a 19 de setembre), la fira d'arrel tradicional de Manresa (5 a 9 d'octubre), el Monkey Week, el BIME de Bilbao (25 a 29 d'octubre) o i les cites més rellevants d'Europa: Jazzahead (27 a 30 d'abril Bremen, Alemanya), ClassicalNext (25 a 28 de maig Rotterdam, Països Baixos), MIDEM 6 a 9 de juny. Cannes, França), Primavera Sound (30 de maig a 4 de juny), SONAR (14 a l17 de juny), Trovam (9 a 12 de novembre), Womex (25 a 29 d'octubre. Katowice, Polònia), Bafim (1 a 4 de desembre, Buenos Aires).

Els professionals de la indústria musical de Balears que es vulguin desplaçar a qualsevol d'aquests esdeveniments, podran sol·licitar un ajut econòmic a ILLENC per tal de fer front a les despeses de viatge i estada.