torna

Detall de la notícia

Imatge 2872565

El Palma Arena acull aquest divendres la final del Six Day Series

El velòdrom del Palma Arena serà, aquest divendres, l'escenari de la celebració de la Six Day Final Mallorca, la darrera data del campionat internacional Six Day Series, un dels més importants de ciclisme en pista coberta del món. És la primera vegada que la final se celebra a l'Estat espanyol en tot un espectacle que ajunta l'elit del ciclisme i un ambient lúdic amb música en directe. L'esdeveniment està apadrinat pel cinc vegades guanyador del Tour de França, Miguel Indurain.

L'esdeveniment, a més de la seva dimensió lúdica, té la competició com a eix central, que dura quatre hores, de les 19:30 hores fins a les 23:30 hores. Els més destacats ciclistes de pista del món es concentraran en el Palma Arena per disputar la classificació final a Mallorca.

Un total de 36 ciclistes, 24 corredors i 12 corredores, correran per sumar punts i proclamar-se campions. A la final només hi competeixen els millors ciclistes de les categories Elit masculina i Elit Femenina, del total de quatre categories diferents en què han estat dividides les rondes eliminatòries del Six Day Series (Sprinters i Sub.21 han estat les dues categories restants). Un total de 54 corredors de 13 països diferents han anat sumant punts en les quatre fases eliminatòries de què consta el Six Day Series, organitzades a quatre de les capitals europees més importants: Londres (octubre), Àmsterdam (desembre), Berlín i Copenhague (gener).

El Govern de les Illes Balears, a través de les conselleries de Transparència, Cultura i Esports, i la d'Innovació, Recerca i Turisme, col·laboren en l'organització del Six Day Final Mallorca. Una de les formes de col·laboració ha estat la signatura d'un conveni de lloguer del Palma Arena per part de la Direcció General d'Esports i Joventut i la gerència del velòdrom amb Madison Sports Group, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment esportiu, a fi de llogar la infraestructura durant els pròxims tres anys, la qual cosa assegura així la celebració de l'esdeveniment a Palma.

L'acollida de la final de Six Days Series al Palma Arena forma part de l'objectiu de la infraestructura de promoure's com un espai d'esdeveniments esportius de rellevància internacional, amb la prioritat d'obrir-lo a la ciutadania. Tant és així que els usuaris de Carnet Jove tenen un descompte per accedir a l'acte; i els alumnes del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB), que gestiona la Fundació per a l'Esport Balear, dependent de la Direcció General d'Esports i Joventut, tenen entrada gratuïta. El preu de l'entrada és de 20 euros, i de 15 euros per als portadors de Carnet Jove, i de 10 euros per als més petits.

Pel que fa a la col·laboració amb la Conselleria de Vicepresidència, Innovació, Recerca i Turisme, a través de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), la final de Six Day Series ha estat un dels esdeveniments patrocinats i promocionats a fires internacionals turístiques, com la World Travel Market, The London Bike Show o FITUR Madrid, i ha promocionat l'esdeveniment entre la xarxa de touroperació a Mallorca especialitzats en cicloturisme.

A l'esdeveniment esportiu, hi assistiran el vicepresident i conseller d'Innovació, Turisme i Recerca, Biel Barceló, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, el conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell de Menorca, Miquel Company, i el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, entre altres autoritats.