torna

Detall de la notícia

Imatge 2860870

Educació està elaborant un pla d'actuació per solventar les deficiències de l'edifici del Conservatori d'Eivissa

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de part del seu equip, s’ha reunit avui matí amb l’equip directiu del Conservatori de Música d’Eivissa. La reunió ha tengut lloc després de la visita al centre on han pogut veure les deficiències que pateix l’edifici.

March ha explicat que l’objectiu de la Conselleria és fer un pla real i efectiu per a la millora de les deficiències que pateix el centre. Actualment hi ha una sèrie de mesures que ja s’han pres per donar solució a les necessitats més urgents. En aquest sentit, la Conselleria ja ha assumit la contractació d’una empresa de manteniment de calefacció de comprovada solvència que ha solucionat una part dels problemes de la calefacció i n’ha assumit tant  el manteniment durant un any com el compromís de trobar una solució definitiva per aquesta qüestió, mes enllà de les necessitats urgents del sistema. Tot i que la competència de manteniment del centre és del propi centre, degut a la situació d’excepcionalitat que viu l’edifici s’ha pres aquesta mesura extraordinària.

Per altra banda, March ha explicat que, a més de les mesures urgents abans esmentades, la Conselleria té el compromís de fer un pla d’actuació, que ja s’està elaborant, sobre les accions que s’han de fer per solucionar altres problemes infraestructurals de l’edifici que es deriven tant del manteniment com de l’estructura. Finalment, ha recordat que hi ha un procés judicial en marxa amb l’empresa constructora i,  en aquest sentit, el conseller ha declarat que s’està intentant arribar a un acord extrajudicial amb l’empresa per tal de no allargar massa els terminis i poder executar el necessari per a que el centre solucioni les seves deficiències.

El conseller ha volgut fer esment a que tots aquests problemes d’infraestructures no han d’obviar la bona feina que fa el conservatori, un aspecte que també ha format part dels temes que s’han tractat avui a la reunió amb l’equip directiu del centre.