torna

Detall de la notícia

Imatge 2860596

Serveis Ferroviaris de Mallorca reestructura els horaris de tren i metro

SFM posa en marxa el proper divendres, dia 17 de març, una reestructuració d’horaris a les línies de tren i metro. Les modificacions tenen com a finalitat una millor adequació del servei a la demanda existent durant els diferents trams horaris, així com garantir-ne la qualitat, sempre amb l’ objectiu d'optimitzar la utilització dels recursos, tant humans com materials, dels quals disposa l'empresa pública.
 
Així doncs, la línia de metro M1 que discorre entre l'estació intermodal i la UIB passa a tenir freqüències de 20 minuts durant tot el temps de servei, mentre que fins ara, segons franja horària, podien ser cada 15 o cada 30 minuts. D'aquesta manera, els usuaris es veuran beneficiats per una cadència regular de serveis, la qual cosa suposarà una major comoditat per al viatger. Amb aquesta adaptació es millora també l'enllaç entre els serveis de les diferents línies de tren i la línia M1. 
 
Els serveis Inca Express, que actualment cobreixen 3 trajectes al dia sense aturades entre Palma i Inca en tots dos sentits, es mantenen en nombre i freqüència amb ajustaments pel que fa a les hores de sortida, concretament dues de les tres sortides des de Palma s’avancen 5 minuts, i en el cas de les sortides des d'Inca aquest avanç és de 3 minuts en dos dels tres serveis. Els trens que cobreixen el trajecte entre Palma i Manacor (T3) en tots dos sentits no sofreixen cap variació. 
 
D’altra banda, els trens que realitzen trajectes entre Palma i sa Pobla (T2) i entre Palma i Inca (T1) en tots dos sentits, efectuaran ara parades en totes les estacions entre l'estació intermodal de Palma i Marratxí, amb la finalitat de mantenir el mateix nombre de serveis actuals entre Marratxí i Palma (M2). Això suposa un increment en la durada del trajecte de 5-6 minuts respecte de l’actual, que es compensa avançant 5 minuts la sortida des de Palma de tots aquests trajectes, per evitar perjudicis a l'usuari; en aquest cas i en conseqüència, les sortides des d'Inca o des de sa Pobla no sofreixen cap alteració i mantenen els mateixos horaris.
 
Per obtenir informació detallada dels nous horaris, es pot consultar la web d’SFM (http://www.trensfm.com/)  així com la informació que l’empresa disposarà en totes les estacions o que difondrà a través del seu perfil de Twitter (@sferroviarism)