torna

Detall de la notícia

Imatge 2860457

La consellera de Salut va rebre els representants de l'Associació Balear de Salut Mental

La consellera de Salut, Patricia Gómez;  la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties poc Freqüents, Angélica Miguélez, i el coordinador de Salut Mental, Oriol Lafau, varen rebre dilluns Antonia Cifre, presidenta de l’Associació Balear de Salut Mental (ABSM), juntament amb alguns membres d’aquesta l’Associació.

Durant la trobada, Cifre va presentar les accions i activitats que du a terme ABSM. També va agrair la possibilitat de participar en el projecte de Son Dureta a través de les aportacions dels professionals de salut mental.
Entre les peticions a la consellera de Salut, destaquen la informació per a la realització de l’Observatori Nacional de Recursos en Salut Mental i de contenció mecànica a la nostra comunitat autònoma; la recatalogació de les places d’infermeria en l’especialització de salut mental, i l’esmena de la situació en psicologia clínica.

Per la seva part, Patricia Gómez va intercanviar els diferents punts de vista amb referència a l’Hospital Psiquiàtric i de l’equip de seguiment assertiu comunitari (ESAC) i, a més, els va explicar els reptes de salut mental a la comunitat balear per als propers anys.
Antonia Cifre va agrair la participació dels professionals en els grups de treball de l’Estratègia de salut mental.

L’Associació Balear de Salut Mental és una associació formada per professionals de diferents disciplines en l’atenció a la salut mental. Té per objecte el desenvolupament científic de les ciències integrades en el camp de la salut mental per millorar la prevenció, el tractament, les cures, la rehabilitació, la integració i els drets de les persones que pateixen trastorns mentals i els seus familiars. Està integrada en l’Associació Espanyola de Neuropsiquiatria-Professionals de la Salut Mental (AEN).