Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

Cicle de conferències organitzades pel CEP de Manacor a l'Auditòrium sa Màniga de Cala Millor

Cicle de conferències organitzades pel CEP de Manacor a l'Auditòrium sa Màniga de Cala Millor

Darrera actualització: Tue Mar 14 10:28:42 CET 2017

El passat divendres, 10 de març, es va obrir el cicle de conferències que sota el títol de “Reptes educatius per al segle XXI: innovació i cultura educativa” ha organitzat el Centre del Professorat (CEP) de Manacor a l'Auditòrium sa Màniga de Cala Millor (Sant Llorenç des Cardassar). Prop de 100 docents de centres de la comarca del Llevant i Migjorn de Mallorca de diferents etapes educatives estan inscrits a aquest cicle que es va iniciar amb la conferència de Jaume Funes titulada L'escola diferent que necessiten els adolescents d'avui. Adults que acompanyen les seves transicions. Funes és psicòleg, educador social, professor universitari, col·laborador habitual en premsa i autor de diverses obres sobre atenció educativa i terapèutica, acompanyament dels infants i adolescents. A l’obertura del cicle de conferències hi participaren Maria F. Alorda, directora general de Formació Professional i Formació del Professorat; Alícia Duran, regidora d'Educació de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, i Margalida Barceló, directora del CEP de Manacor.

El cicle té com a objectius reflexionar sobre els reptes educatius que ens genera la societat del segle XXI i entendre la innovació com un procés obert cap a nous escenaris, però alhora arrelat a la cultura i a trajectòries educatives consolidades. En aquest sentit, ens trobam davant un doble repte: innovar, tal com requereix la societat actual i les persones, però també al mateix temps mantenir o enriquir la bona cultura educativa que s’ha anat generant a les nostres escoles de la mà de les persones que s’hi han dedicat i s’hi dediquen amb compromís, saber fer i estimació.

El cicle continuarà amb les següents conferències:

  • 17 de març: La lectura d’infants i joves: un itinerari d’autoaprenentatge i creixement personal, a càrrec de Caterina Valriu (professora de la Universitat de les Illes Balears).
  • 7 d’abril: Poden els alumnes aprendre ensenyant els seus companys? Evidències i innovacions educatives, a càrrec de David Duran (professor de la Universitat Autònoma de Barcelona).
  • 28 d’abril: Educació matemàtica des de la família i l’escola: com fomentar l’autonomia i el pensament creatiu dels infants, a càrrec d’Àngel Alsina (professor de la Universitat de Girona).
  • 5 de maig: Desenvolupament professional del docent i innovació als centres educatius, a càrrec de Miquel Francesc Oliver (professor de la Universitat de les Illes Balears).

Documents

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears

Servei de Formació del Professorat:  -  

Telèfon 971177776 - Fax 971176948

Domini http://sfp.caib.es