Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

Es reprenen els tràmits per incorporar la qualificació professional de la construcció de la pedra en sec en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals

Es reprenen els tràmits per incorporar la qualificació professional de la construcció de la pedra en sec en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals

Darrera actualització: Mon Mar 13 10:56:00 CET 2017

El passat 27 de febrer una representació del Gremi de Margers de Mallorca es va reunir amb la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, amb la finalitat de reprendre els tràmits de manera conjunta per incloure dins el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals (CNCP) la qualificació professional de la construcció de la pedra en sec. A la reunió també hi varen assistir Lluc Mas i Joan Antoni Sancho, cap del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals i director de l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears  (IQPIB), respectivament. El Gremi de Margers fou representat pel seu president, Lluc Mir, i per Salvador López i Guillem Palou. 

En aquest sentit, i a petició del Gremi de Margers, l’IQPIB realitzarà les gestions perquè l’Institut Nacional de les Qualificacions (INCUAL) constitueixi un equip de treball per tirar endavant tot el procés de redacció de la qualificació professional relacionada amb la construcció de la pedra en sec: competència general, possibles unitats de competència amb les corresponents realitzacions professionals, àmbit professional, sectors productius, etc.

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, en col·laboració amb el SOIB i el Consell de Mallorca, s’uneix a aquesta iniciativa que pretén promoure la qualitat i l’excel·lència en l’exercici d’aquest ofici. Amb relació al Gremi de Margers, cal remarcar que dóna suport, al costat del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, a la campanya impulsada per Grècia, Espanya, Xipre, Portugal, Suïssa, França, Croàcia i Bulgària perquè la tècnica de pedra en sec sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals

El Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals (CNCP) ordena les qualificacions professionals susceptibles de reconeixement i acreditació. Organitzades en famílies professionals i en nivells, comprèn les qualificacions professionals més significatives del sistema productiu espanyol i constitueix la base per elaborar l’oferta formativa dels títols i els certificats de professionalitat. El CNCP inclou el contingut de la formació professional associada a cada qualificació, d’acord amb una estructura de mòduls formatius articulats. El responsable de definir, elaborar i mantenir actualitzat el CNCP i el corresponent Catàleg Modular de Formació Professional és l’Institut Nacional de les Qualificacions (INCUAL).

Documents

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears