torna

Detall de la notícia

Imatge 2857764

La consellera de Salut rep els guardonats amb els Premis d'Investigació 2016 de l'Hospital Universitari Son Espases

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebut avui en audiència els investigadors guardonats amb els Premis d'Investigació 2016 de l'Hospital Universitari Son Espases, reconeixements que s'atorguen anualment amb l'objectiu de fomentar l'activitat científica de totes les categories dels professionals del centre sanitari i recompensar l'excel•lència assolida en recerca.

Han assistit a la reunió Antonio Oliver, president de la Comissió d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases (HUSE); Borja García-Cosío, coordinador de la Unitat d'Investigació; i els professionals Carlos Juan Nicolau, investigador del grup de resistència antibiòtica i patogènia de les infeccions bacterianes de l'IdISBa, qui va rebre el premi a la millor publicació científica; Joan Bestard Escalas, investigador predoctoral IdiSBa-HUSE, premiat per la millor publicació de la categoria d'investigadors predoctorals; Neus Esteve Pérez (Servei d'Anestesiologia i Reanimació), Reyes Jiménez (resident immunologia HUSE) i Vanesa Cunill (grup resposta immunològica en patologia humana), que han obtingut una ajuda per a projectes pilot, i Santiago Garfias (Servei de Neurocirurgia, i Antoni Colom Fernández (grup de fisiopatologia cardiovascular i epidemiologia nutricional de l'IdISBa), beneficiaris de l'ajuda per la seva participació en congressos.

La consellera ha felicitat els professionals guardonats i els ha transmès el compromís de tot l'equip de govern per potenciar la investigació sanitària en aquesta comunitat. En aquest sentit, Patricia Gómez ha assenyalat que en dos anys el pressupost d'investigació de l'IdISBa s'ha incrementat un 48 %, dels 700.000 € que hi va destinar el 2015 s’ha passat al 1.037.300 € que inclouen els pressuposts d'enguany.

Aquest augment de pressupost permetrà a l'IdISBa implementar el seu Pla Estratègic 2016-2020 i posar en marxa tota una sèrie d'accions —englobades en el Pla d'Acció de Recursos Humans en Recerca— dirigides a millorar la captació, la retenció i el desenvolupament professional de talent investigador.

Així mateix, Gómez ha explicat que, la Conselleria de Salut, concretament a través de la Direcció General d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, treballa en el projecte de decret de carrera investigadora de l'IdISBa, mitjançant el qual es regularà l'accés a la professió, la promoció professional i l'estabilització laboral fomentant la contractació indefinida dels investigadors. A més, aquest decret també establirà mesures que promoguin la igualtat de gènere en l'accés i la promoció en la carrera investigadora.
Els premis i els ajuts de Son Espases per a la recerca són una iniciativa anual de la Comissió d'Investigació. La dotació dels premis en l'edició de 2016 ha estat de 23.928,42 €, repartits en tres categories: millor publicació científica, que premia la publicació d'un article en la revista que ha tengut un factor d'impacte més alt; millor projecte pilot, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals, i, finalment, ajuts per a despeses de viatge i inscripció a congressos científics, per a la persona que hi assisteix per fer alguna aportació.