Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

Quatre alumnes d'FP de les Illes Balears obtenen medalles de plata i de bronze als Spainskills

Quatre alumnes d'FP de les Illes Balears obtenen medalles de plata i de bronze als Spainskills

Darrera actualització: Tue Mar 07 08:01:42 CET 2017

La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F.  Alorda va acompanyar els alumnes i docents de Balears que aquest passat cap de setmana varen participar a Madrid al campionat de formació professional Spainskills. Les proves varen tenir lloc al recinte firal IFEMA de Madrid de l’1 al 3 de març i del total de 14 alumnes de Balears que se seleccionaren per a la fase nacional, quatre varen aconseguir medalla.

Concretament, els alumnes Miquel Sastre Morell i Martí Andreu Villalonga, del CIFP Joan Taix de sa Pobla, aconseguiren una medalla de plata en la modalitat de Jardineria paisatgística. Xavier Amengual Quesada, de l’IES Juníper Serra de Palma, va aconseguir una medalla de plata en la modalitat de Carrosseria i Miguel Ángel Bauzá Puigdemont, del mateix institut, aconseguí una medalla de bronze en la modalitat de Pintura de l’automòbil. Aquests alumnes varen esser els guanyadors de les seves modalitats als Balearskills que varen tenir lloc a 5 centres educatius de Mallorca del 21 al 25 de novembre passat i que varen comptar amb la participació de 60 alumnes de 22 centres de Mallorca, Menorca i Eivissa. 

Alorda ha manifestat que “ens sentim molt orgullosos de la representació balear al Spainskills, per la implicació dels alumnes, que han demostrat unes competències excel·lents, i també per la feina feta per part de tot el professorat que ho ha fet possible”. En aquest sentit, ha afegit que “valoram moltíssim la preparació que han tingut tots els alumnes independentment dels premis obtinguts, ja que tot l’alumnat ha demostrat un altíssim nivell”.

Finalment, la directora general ha destacat que “en qualsevol cas, vull manifestar el nostre agraïment al món empresarial com a patrocinadors d’aquestes competicions. I en general, per les seva col·laboració amb la Conselleria, tant per les estades a empreses i formació dual. Sense la seva col·laboració estreta, seria impossible aconseguir una FP de qualitat”.

En aquestes competicions pràctiques es posen a prova els coneixements i les destreses dels estudiants en diferents modalitats professionals. A les proves estatals, les Illes Balears es presentaven a 13 modalitats d’un total de 25. El jurat, present durant el desenvolupament de la competició, valora no només el resultat final, sinó també les habilitats i les competències dels participants en l'execució i el desenvolupament dels projectes. A partir de la puntuació obtinguda, els competidors són guardonats amb medalla d'or, plata o bronze en les diferents modalitats (skills). Els guanyadors representaran Espanya als Worldskills i Euroskills, que tindran lloc a Abu Dhabi (Emirats Àrabs) i Budapest (Hongria) del 14 al 19 d'octubre de 2017 i del 26 al 28 de setembre de 2018, respectivament.

S’ha de destacar que els cicles formatius de grau mitjà LOE que s'imparteixen en modalitat presencial als centres públics i als centres integrats, excloent-ne els cicles temporalitzats i els de modalitat dual, són ensenyaments cofinançats pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020.

Documents

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears