torna

Detall de la notícia

Imatge 2838902

El Govern presenta els actes del Dia de les Illes Balears amb un programa més complet i descentralitzat

El director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern, Josep Claverol, ha presentat el programa d’activitats organitzades amb motiu del Dia de les Illes Balears, que es commemora l’1 de març. Es tracta d’un programa que manté l’aposta feta des de l’any passat per aprofitar aquesta celebració amb l’objectiu de reforçar els vincles entre els diferents territoris de la comunitat i la seva cohesió a partir de les diferents senyes d’identitat. Així, el d’enguany és un programa encara més complet i descentralitzat, les activitats del qual es concentren entre aquest dissabte, dia 25 de febrer, i el pròxim dimecres, dia 1 de març.
 
«En aquesta diada hi haurà més actes i més repartits per totes les Illes, amb la participació de totes les Illes arreu de totes les Illes», ha afirmat Josep Claverol. En total, enguany hi haurà 199 activitats incloses en el programa oficial, que es pot consultar aquí. La descentralització de les activitats també s’ha tingut en compte a l’illa de Mallorca, de manera que se celebraran més actes i esdeveniments fora de Palma —fins a 18 municipis de la part forana han programat activitats. Això és possible gràcies al fet d’haver refermat la col·laboració entre el Govern i els consells insulars, els ajuntaments i les entitats privades i associacions de totes les illes.
 
El programa d’activitats del Dia de les Illes Balears es divideix en quatre eixos fonamentals: la cultura, l’esport, la gastronomia i la participació. Es mantenen les novetats introduïdes l’any passat amb un gran èxit de participació, com la segona edició de la trobada de creació artística «Illes d’Art», amb la presència de creadors de totes les illes, o el concert simultani que tindrà lloc aquest dissabte a Palma, Bunyola, Eivissa i Formentera, amb l’intercanvi de grups entre illes. Una de les novetats, entre d’altres, és la celebració a Menorca de la primera trobada de batucades de totes les illes.
 
Pel que fa al tradicional Mercat del Dia de les Illes Balears, que s’instal·la al passeig de Sagrera, de Palma, enguany hi haurà molts més participants de Menorca, Eivissa i Formentera, amb un total de 34 parades d’aquestes illes. Aquest Mercat, pel seu gran èxit, ha estat ampliat i dotat d’una configuració millor per tal d’acollir el gran nombre de parades de productes i productors de les Illes Balears —prop de 200.
 
L’oferta gastronòmica és també un dels grans reclams d’aquest Mercat. A més de la participació de les cases regionals a les Balears, també hi haurà l’oferta de les furgoteques —les anomenades food truck—, una fira de cerveses artesanals de les Illes Balears i la fira de productes amb denominació d’origen i indicacions geogràfiques protegides. Al Mercat, que romandrà obert a partir d’aquest dissabte, també hi haurà parades d’informació institucional i atenció al ciutadà, i també de nombroses entitats d’acció social, que, d’aquesta manera, poden difondre la seva activitat entre la ciutadania.
 
Per a aquesta diada, el Govern de les Illes Balears manté el seu impuls a la participació i a la política de portes obertes, perquè els ciutadans i les ciutadanes puguin aprofitar la celebració per trepitjar i conèixer les principals institucions. A més de les visites guiades al Consolat de Mar, hi haurà activitats per als més petits, visites nocturnes per als més grans i també es faran espectacles gastromusicals al jardí del Consolat.
 
L’acte institucional del Dia de les Illes Balears, amb el lliurament de les medalles d’or de la Comunitat i els premis Ramon Llull 2017 per la presidenta del Govern, tindrà lloc el pròxim dimarts, dia 28 de febrer, al Conservatori Superior de Música, a partir de les 20 hores.