torna

Detall de la notícia

Imatge 2807373

La Conselleria de Salut inverteix 235 mil euros en la reforma i modernització de part de les instal·lacions de l'Hospital Joan March

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, han visitat avui l’Hospital Joan March per veure el resultat de les obres de reforma que s'han duit a terme recentment en les instal•lacions.

El projecte de reforma i modernització executat, amb una inversió de 234.363 €, s’ha desenvolupat en dues plantes de l’àrea d’hospitalització, en els banys de 34 habitacions i en l’àrea de rehabilitació i fisioteràpia del centre, i ha incorporat, a més, mesures per millorar l’eficiència energètica en tot l’edifici.

“Invertim en la millora dels centres i serveis sanitaris d’aquesta comunitat, perquè els nostres ciutadans mereixen una sanitat pública de qualitat, modernitzada i capaç de donar resposta a les seves necessitats”, ha expressat la consellera.

En aquest sentit, Patricia Gómez ha explicat que un dels eixos fonamentals del Pla d’Atenció a la Cronicitat que implementa la Conselleria de Salut és l'assistència sociosanitària “i l’Hospital Joan March, a més de ser un hospital emblemàtic, és un centre estratègic per a l’atenció dels pacients crònics de Mallorca, centre que ofereix cent dels 400 llits sociosanitaris que actualment donen resposta a les necessitats assistencials d’aquesta comunitat”.

Per això, Gómez ha destacat la importància d’aquestes millores que s’han fet per dotar d’espais més funcionals i adaptats a les necessitats dels pacients, als seus familiars i als professionals que treballen a l’hospital, “un centre que va estar a punt de tancar durant la legislatura passada i que per a aquest Govern és imprescindible per a l’atenció dels pacients crònics”, ha assenyalat.

En concret, les obres de reforma s'han duit a terme en els banys de 34 habitacions de la planta H1B de respiratori, on s’han substituït els sanitaris a fi de suprimir barreres arquitectòniques; s’han sanejat parets i passadissos en la planta H2B de cures pal•liatives; s’ha substituït tot el sistema de cridada pacient–infermera, i s’han adequat els controls d’infermeria d’ambdues unitats.

Així mateix, s’han renovat equipaments de l’àrea de fisioteràpia i rehabilitació i s’ha adaptat una àrea del jardí per fer-hi exercici físic.

També s’ha millorat l’eficiència de la il•luminació de les unitats d'hospitalització i les zones comunes de l’Hospital. S’han instal•lat 840 lluminàries tipus LED. Amb aquesta mesura, s’ha aconseguit reduir el consum en un 62,3 %, la qual cosa significa un estalvi sobre la factura elèctrica de devers 12 mil euros anuals.

A més, s'han substituït les calderes d’aigua i s’han fet millores a les sales tècniques per a una eficiència energètica més bona de les instal•lacions. Amb aquestes mesures s’ha aconseguit la classificació energètica 'C’ de l’edifici.

Aquestes obres formen part del Pla de Renovació 2016-2019 que du a terme el Servei de Salut a l’Hospital Son Llàtzer i a l’Hospital Joan March, i responen a un dels eixos fonamentals de l’estratègia d’atenció a la cronicitat, que és la modernització de les instal•lacions.