torna

Detall de la notícia

Imatge 2804046

MIQUEL PONS POVEDANO SERÀ EL COMISSIONAT DE L'ANY PASQUAL CALBÓ I CALDÉS

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la declaració del 2017 com Any Pasqual Calbó i Caldés, per commemorar els 200 anys de la seva mort, adherint-se a la declaració feta pel Consell de Menorca el passat 16 de novembre de 2015.

Per posar en marxa aquest comissionat, s'ha aprovat el nomenament del senyor Miquel Pons Povedano, que treballarà durant tot l'any en la coordinació i la difusió de la figura del pintor menorquí. L'àmbit en el qual ha d'exercir les seves funcions se circumscriu a la representació de la Comunitat Autònoma en els actes, d'àmbit local, nacional o internacional.

Miquel Pons Povedano (Maó, 1971), és llicenciat en Filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, i actualment és part del cos de professors d'educació secundària a l'IES Joan Ramis i Ramis. Recentment ha publicat el llibre "El gran tour del pintor Calbó", on relata el viatge de formació com a pintor de Pasqual Calbó, passant per Itàlia i Viena. Pons Povedano també ha realitzat conferències sobre la figura del pintor menorquí

Pasqual Calbó i Caldés (Maó, 1752–1817) va ser un dels personatges cabdals de l'anomenat Grup Il·lustrat Menorquí. Alumne avantatjat del pintor italià establert a Menorca Giovanni Chiesa, l'any 1770, es va traslladar a Itàlia per ampliar els estudis de pintura, amb estades a Gènova, Venècia i Roma. El 1779, es va mudar a Viena, cridat per la Casa Reial dels Habsburg, i va ser nomenat pintor delineant de la Galeria Imperial de Belvedere; posteriorment, va ser pintor de cambra de l'emperadriu, i, finalment, director de la Galeria Imperial.