Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

Pla pilot de normalització lingüística a cinc centres de Palma

Pla pilot de normalització lingüística a cinc centres de Palma

Darrera actualització: Fri Jan 13 12:00:46 CET 2017

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma, durà a terme un projecte pilot per fomentar la normalització lingüística i cultural de la llengua catalana a cinc centres educatius de Palma. La iniciativa, que té un pressupost de 14.000 euros, es desenvoluparà als instituts de Son Pacs, Guillem Sagrera, Emili Darder, Arxiduc Lluís Salvador i al CEPA La Balanguera. Aquests centres han dissenyat una proposta per millorar la situació de la llengua catalana al propi entorn escolar, i comptaran amb un dinamitzador lingüístic i cultural per dur a terme les actuacions previstes, segons les necessitats que han detectat. Aquestes actuacions se centraran en activitats de pràctica de la llengua oral, tallers lúdics per als temps d’esplai, sortides culturals, etc.

Els objectius del projecte són els següents:

  • Treballar aspectes actitudinals per millorar la percepció de l’alumnat sobre la llengua catalana (augmentar l’autoestima lingüística dels catalanoparlants i, alhora, fer atractiva la llengua entre els alumnes de nova incorporació a la comunitat lingüística).
  • Reforçar la competència oral de l’alumnat.
  • Donar a conèixer i promoure aspectes propis de la cultura catalana (festes tradicionals, costums, jocs populars...).
  • Difondre entre els alumnes continguts en català adequats a la seva edat (música, còmics, sèries i pel·lícules...).

El projecte es desenvoluparà entre els mesos de febrer i maig, i està previst que es pugui ampliar el proper curs a altres centres escolars d’arreu de les Illes.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears