torna

Detall de la notícia

Imatge 2801871

271 docents d'FP s'han inscrit a les accions formatives específiques per a famílies professionals que tindran lloc aquest trimestre

271 docents de formació professional s’han inscrit en alguna de les 15 accions formatives específiques per a famílies professionals que tindran lloc durant el primer trimestre del 2017, organitzades per l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), en el marc del Pla de Formació per al Personal Docent. La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, acompanyada de Maria Antònia Carbonell, cap del Servei de Planificació i Participació, ha assistit avui a la primera sessió d’uns dels cursos que avui s’iniciaven, concretament, el de Cocteleria Saludable, impartit pel prestigiós cocteler Rafa Martín.

El Pla de Formació per al Personal Docent es desenvoluparà a totes les Illes entre els mesos de gener i novembre de 2017 en els centres educatius que imparteixen formació professional, en empreses i en els CEP amb la finalitat d’acostar al màxim aquesta formació al professorat i ajustar-la a les seves demandes. El Servei de Planificació i Participació de la Direcció General ha dissenyat aquesta proposta a partir de les necessitats de formació detectades a proposta dels departaments d’FP dels centres educatius de les Illes Balears. Aquest pla és una continuïtat de la feina de coordinació realitzada durant el passat any, té un pressupost de 50.000 euros i s’estructura en tres períodes, cadascun amb el seu període d’inscripció. Així, el termini d’inscripció per a les activitats que es duran a terme entre els mesos d’abril i juny va del 20 de febrer al 19 de març de 2017 i les que tindran lloc entre els mesos de setembre i novembre va de l’1 al 30 de juny de 2017 i del 16 d’agost al 10 de setembre de 2017.

En aquest sentit, al llarg del 2017 el professorat de formació professional podrà participar en un total de 32 accions formatives específiques per a famílies professionals: 22 a Mallorca, 6 a Menorca i 4 a Eivissa. Tota la informació sobre els cursos es pot consultar a la plana web del Servei de Planificació i Participació de la Direcció General i a la de l’EBAP. Pel que fa a l’any 2016, en total foren 604 els docents inscrits en algunes de les 30 formacions que es varen dur a terme.

Cocteleria, barberia o lampisteria entre les ofertes formatives per a professors d’FP

Pel que fa a les 32 activitats formatives previstes, s’hi inclouen formacions destinades a les diferents famílies professionals, la major part de les quals presencials, encara que també s’ofereix formació online. Així, s’hi poden trobar, entre d’altres, formacions com les de Darreres tècniques i tendències en tall, coloració i barbes, Dany cerebral adquirit, Coaching per a regidors, realitzadors i redactors de TV, Cures pal·liatives, Tècniques culinàries d’avantguarda i Coaching per a docents.

Avui mateix s’han iniciat dues d’aquestes formacions: per una part, la de Cocteleria saludable, impartida en el Brassclub de Palma; i, per l’altra, la de Muntatge i manteniment d’equips de refrigeració comercial, impartida per Miquel Sastre a l’IES Llucmajor. Cal destacar també que tota aquesta formació complementa la que a tots els docents ofereix directament el Servei de Formació del Professorat.

La reorganització de la formació del professorat, més adaptada a la realitat dels centres educatius, és un dels elements claus per a la millora dels resultats i, en general, per a l’èxit educatiu.