torna

Detall de la notícia

Imatge 2779512

L'Ajuntament de Marratxí i la Conselleria de Serveis Socials destinaran 650.000 euros a fer realitat el centre de dia de Ca Ses Monges

El municipi de Marratxí, en el termini aproximat d’un any, disposarà d’un centre de dia per a persones grans dependents, principalment de la zona de Pòrtol i sa Cabaneta. Avui la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, han signat el conveni que permetrà la reforma i l’adaptació d’una part del convent de Ca Ses Monges en centre d’estades diürnes, amb una inversió conjunta de 650.000 euros. L’ajuntament aportarà un màxim de 350.000 euros, i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, 300.000 euros.

El centre tindrà 200 metres quadrats amb sala de cures, sala de descans, sala d’activitats i despatxos per als professionals (treballador social, fisioterapeuta i educador social), a més d’un pati de 144 m2 i un jardí de 138 m2. Està previst que el centre tengui entre 20 i 25 places. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, a més de cofinançar la reforma i l’habilitació del centre de dia, concertarà i pagarà (entre 40 i 42 euros per plaça i dia) la majoria de places adreçades a gent gran dependent, i contribuirà així al manteniment d’aquest recurs. La resta de places no concertades seran per a altres necessitats que detectin els serveis socials municipals.

La consellera Fina Santiago ha valorat molt positivament la signatura d’aquest conveni, perquè “a poc a poc estam complint un objectiu que ja fa diferents legislatures que tenim, i és que cada municipi tengui centre de dia”. Així mateix, ha donat les gràcies a la Congregació de Germanes Franciscanes per cedir l’ús dels locals al municipi durant els propers 30 anys.

El batle Joan Francesc Canyelles ha assenyalat que el centre de dia que comença a prendre forma amb la signatura avui d’aquest conveni “és una reivindicació històrica” que serà una realitat a finals del 2017 o principis del 2018. Ha destacat que la zona de Pòrtol i sa Cabaneta aglutina la proporció més alta de persones envellides del terme municipal i que aquest recurs permetrà apropar a aquesta població un servei  tan necessari.

S’adjunten imatges i talls de veu.