torna

Detall de la notícia

Imatge 2777325

La consellera de Salut rep l'equip de l'UCSI de l'Hospital de Manacor després d'haver estat reconegut en el III Congrés Nacional d'Infermeria en Anestèsia i Reanimació Pediàtrica

El III Congrés Nacional d’Infermeria en Anestèsia i Reanimació Pediàtrica, que va tenir lloc a Madrid a finals d’octubre, ha reconegut l’equip d’infermeria de la Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI) de l’Hospital de Manacor per un projecte pioner que permet als infants familiaritzar-se amb la sala d’operacions abans de sotmetre’s a una intervenció quirúrgica.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebut avui part de l’equip de l’UCSI de l’Hospital de Manacor, encapçalat per la directora d’Infermeria, Francesca Rosa Rosal, i per la supervisora de la Unitat, Manuela Montes, que va ser l’encarregada de presentar a Madrid la comunicació oral “Si al quiròfan has d’anar, vine que te’l mostram”, amb la qual va obtenir la menció especial.

Patricia Gómez ha felicitat els professionals pel reconeixement a aquesta iniciativa que dóna resultats excel•lents, ja que ajuda els menuts i els seus familiars a perdre la por al quiròfan mitjançant el joc i el coneixement de l’entorn hospitalari.

La iniciativa permet als nins que han de ser intervinguts i als seus familiars participar en un programa de visites a la Unitat els dissabtes al matí. En el transcurs de la jornada, els infants coneixen com és una sala d’operacions, poden tocar i provar els monitors, es posen la indumentària i les màscares... i es relacionen amb el personal que els atendrà. Així, el quiròfan es transforma en un entorn molt més amable i proper per al pacient pediàtric.

Així mateix, el personal de la Unitat ha dissenyat una guia pediàtrica que inclou còmics i activitats perquè els infants puguin fer un recorregut pel procés quirúrgic, a més d’algunes recomanacions per als pares.

A l’audiència han assistit —a més de Francesca Rosa Rosal i Manuela Montes— Guillem Jaume Melis, Maria José Quetglas i Toñi Cueva, part de l’equip de l’UCSI, els quals han explicat l’èxit de la iniciativa i els bons resultats que se n’obtenen també en la pràctica clínica, ja que els petits entren molt més tranquils a la sala d’operacions després d’aquesta experiència, la qual cosa facilita la feina de tots els professionals implicats en el procés.   

D’altra banda, han acudit també a la reunió els quatre nins, d’entre 5 i 9 anys, que són protagonistes del vídeo que han editat des de l’UCSI per contar què suposa aquest projecte pioner. Patricia Gómez ha felicitat els infants pel seu gran paper en aquesta proposta audiovisual, que contribuirà a la difusió de la iniciativa de l’Hospital de Manacor.