torna

Detall de la notícia

Imatge 2777317

La consellera de Salut, Patricia Gómez, es reuneix amb els presidents de FEDER i ABAIMAR

La consellera de Salut, Patricia Gómez, s’ha reunit avui amb el president de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER), Juan Carrió, i amb la presidenta de l’Associació Balear de Nins amb Malalties Rares (ABAIMAR) i vocal de FEDER a les Balears, Catalina Cerdà.

La trobada, a la qual també ha assistit la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat i Malalties poc Freqüents del Servicio de Salut de les Illes Balears, Angélica Miguélez, s’ha produït en el marc de les V Jornades de Malalties Rares que organitza ABAIMAR.

Durant la reunió, Juan Carrió ha ofert la col•laboració de FEDER a les diferents accions que du a terme la Conselleria de Salut a través de l’Estratègia de malalties rares, en els plans de formació als professionals, en els programes de sensibilització i en la gestió de casos. Així mateix, s’ha compromès a augmentar la visibilitat de la labor que fa el Govern de les Illes Balears per millorar l’atenció a les malalties poc freqüents.

Per la seva part, Patricia Gómez ha agraït la gran tasca que desenvolupen ambdues entitats en benefici de totes les persones que tenen una malaltia rara i ha destacat la bona sintonia i la col•laboració mútua que hi ha entre la Conselleria de Salut i ABAIMAR.

Així mateix, la consellera ha detallat alguns dels àmbits en els quals treballa en aquests moments la Conselleria de Salut per millorar l’atenció a les persones amb malalties rares i als seus familiars; per fomentar la formació continuada dels professionals, i per facilitar el seguiment, l’aplicació i continuïtat de l’atenció sanitària.

Finalment, Gómez ha destacat l’important treball que fa en aquesta comunitat la Comissió de Salut i Educació perquè els nins amb malalties rares puguin fer una vida al més normalitzada possible en l’entorn educatiu.